30 svibnja, 2024 12:20 am

Vip heroji digitalnog doba

Dodjeljene nagrade digitalnim herojima među malim poduzetnicima

Između 10 finalista Vipnetovog natječaja Heroji digitalnog doba, stručni žiri odabrao je troje najboljih. Tvrtke Async, Urban Mobility i Pointers nagrađene su za najbolju primjenu digitalnih alata u poslovanju , a Pointersu je pripala i posebna nagrada publike.

Zagreb, 30. svibnja 2017.-Pobjednicima Vipnetovog natječaja Heroji digitalnog doba dodjeljene  su nagrade na  današnjoj svećanoj dodjeli u  HUB385 centru inovacija u Zagrebu. U zahtjevnoj konkurenciji , pobjedu su odnijele tvrtke Async i Urban Mobility iz Zagreba te osjećki Pointers, koji je osvojio i nagradu publike. Pobjednici su uz uručena priznanja , osvojili i vrijedne nagrade.: sudjelovanje u promotivnoj kampanji Vipneta, edukaciju ili poslovno savjetovanje, izradu profesionalnih fotografija i video sadržaja te vrijedni mobilni uređaj. Nagrade su u ime Vipneta dodijelili Renato Divjak, direktor odjela za prodaju SOHO i VSE korisnicima i Marko Majcenović, direktor odjela za marketing za poslovne korisnike.

Glavni kriteriji odabira pobjednika bili su kreativnost  i inovativnost proizvoda. usluga i poslovanja s posebnim naglaskom na digitalni način poslovanja , a ni malo jednostavan zadatak izbora najboljih pao je na stručni žiri u sastavu: Marko Majcenović (Vipnet), Stipe Dumančić (OPG), Ivana Blažoti Mijoč (Tester), Ivan Brezak Brkan (Netokracija), Stan Scroeder (Mashable), Vedran Stapić (Agroklub), Krešimir Hlede (Greyp) i Dunja Hafner (Degordian)

Tvrtka Async j.d.o.o. digitalna komunikacija ključna je u poslovanju s obzirom na to da je pokrenula nekoliko atraktivnih digitalnih  brendova i proizvoda. Originalnošću se svakako izdvaja startup MyBeeLine-sustav za digitalizaciju i potporu u pčelarstvu a nagradu je preuzeo COO Async, Luka Klancir. Posebnost tvrtke Urban Mobility d.o.o. je u tome što je uspješno pokrenula car sharing uslugu Spin City, koja omogućava korištenje vozila na potpuno novi i drugačoji , digitalni način. Cijeli proces lociranja i rezerviranja dostupnih vozila obavlja se putem aplikacije, a nagradu je preuzeo CEO Urban Mobility, Matija Krznar. Pointers d.o.o. jedan je od pobjednika prema odabiru žirija te je ujedno i osvojio i Nagradu publike s čak 1078 glasova i time postao dvostruki pobjednik natječaja. Ova tvrtka bavi se predstavljanjem turističkih destinacija i atrakcija putem VR 360 materijala, snimkama dronom, HD slika i video materijala. Dodatno, Pointers ima i svoju vrlo uspješnu mobilnu aplikaciju te uskoro kreće i sa webshop prodajom. a nagradu je preuzeo CEO tvrtke pointers, Krunoslav Weinpert.

Svečanoj dodjeli nagrada . uz pobjednike i predstavnike Vipneta, prisustvovali su i finalisti natječaja. kao i prošlogodišnji heroji. Po završetku dodjele, za prošlogodišnje i ovogodišnje heroje organizirana je i besplatna edukativna radionica na temelju digitalne komunikacije i poslovanja, pod vodstvom predavača Tomislava Pancirova.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Dva američka glasovna glumca tužila su startup Lovo jer su njihovi glasovi korišteni za treniranje umjetne inteligencije

  New York Times- dvoje američkih glasovnih glumaca, Paul Skye Lehrman i Linnea Sage, nedavno …