23 veljače, 2024 7:23 pm

Viasat World pokreće TV1000 Russian Kino OTT uslugu za cijelo tržište

Viasat World, vodeća medijska kuća u industriji zabave, danas najavljuje proširenje svog uspješnog TV1000 Russian Kino brenda pokretanjem DTC (direktno do korisnika) usluge TV1000 Russian Kino koja će biti dostupna na globalnoj razini (isključujući Rusiju) od 24. listopada. Već najgledaniji filmski kanal u Rusiji, novi OTT i mobilni servis pružit će govornicima ruskog pristup vrhunskom izboru filmova na ruskom jeziku, od nezavisne produkcije i nagrađivanih filmova do blockbustera s najvećim zvijezdama.

Irina Gofman, izvršna direktorica i predsjednica Viasat Worlda, ističe: „TV1000 Russian Kino ističe se u našem portfoliju po svojoj uspješnosti. Prepun neizostavnih suvremenih ruskih filmova i TV serija, u Rusiji je brzo postao najveći pružatelj ruskih filmova. Temeljeći se na tome, i kao odgovor na zahtjeve naših korisnika, veliko nam je zadovoljstvo internacionalno proširiti doseg našeg brenda putem ove nove OTT i mobilne usluge – što dokazuje da smo posvećeni tomu da naši sadržaji budu dostupni i online.“

Ova usluga, dostupna kao aplikacija s konkurentnim iznosom pretplate na mjesečnoj ili godišnjoj razini, daje pristup bogatom izboru najboljih filmova i emisija s novim sadržajima koji se dodaju svakog mjeseca i može se gledati na bilo kojem iOS ili Android uređaju. Pretraživati se može po naslovu, redatelju i glumcu, a budući da sadrži i mogućnost kreiranja popisa sadržaja za kasnije gledanje (watchlists), također nudi automatske preporuke – preporučuje nove filmove na temelju prethodno pogledanih. Gledatelji mogu komentirati filmove, raspravljati o njima s prijateljima i povezati se s osobnim profilom na Facebooku.

Irina Gofman dodaje: „Nova DTC (direktno do korisnika) usluga dopunjava naše osnovno usmjerenje i nosi obilježja naše agilnosti i ambicije kao neovisne tvrtke, što nam omogućava da odmah reagiramo na promjenjive obrasce potrošnje. Ljudi se razlikuju i žele birati kad i gdje će nešto gledati, bilo to tradicionalno iskustvo gledanja odabranih sadržaja ili biranje najboljih sadržaja u hodu. Uz posvećenost koju ulažemo u blisku suradnju s našim partnerima operatorima, DTC usluga otvara nam put do novih tržišta u kojima nismo linearno prisutni, kao i priliku da uočimo i ispunimo dosad nezadovoljene potrebe gledatelja.“

Najtraženiji naslovi dostupni odmah po pokretanju uključuju sljedeće:

  • Romantičnu komediju u režiji Romana Karimova, Zabavi se, Vasya! (2017);
  • Prvaci: Brže. Više. Jače (2016), film snimljen prema istinitoj priči o tri ruska olimpijska prvaka;
  • Novogodišnju komediju, Yolki 5 (2016), koja prati dogodovštine junaka;
  • Kuhinja: Posljednji obračun (2017), komedija, nastavak poznate nacionalne TV serije;
  • Kriminalistički misterij o izmišljenim avanturama čuvenog ruskog pisca Nikolaja Gogolja, Gogolj: Početak (2017).

Viasat World također sa zadovoljstvom objavljuje da je u petak TV1000 Russian Kino postao dostupan članovima Amazon Primea kao dio Amazon kanala za gledatelje u Ujedinjenom Kraljevstvu i Njemačkoj. U travnju je kanal priključen Sky Russian Packu kao dio Sky’s OnPrime TV-a, a u srpnju je postao dostupan korisnicima Virgin Media kao dio Worldbox Appa. Riječ je o jednom od sedam kanala Viasat Worldova brenda TV1000 koji uključuju i: TV1000, TV1000Action, TV1000 Comedy, TV1000 Premium, TV1000 Megahit i nedavno pokrenuti TV1000 World Kino.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Češki TV Sport 5 izgubio licence za emitovanje

Sportska stanica TV Sport 5 više neće emitovati. Češki regulator – Veće za radiodifuziju i …