13 lipnja, 2024 10:00 pm

Verizon i Samsung testiraju 5G

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

V2

Američki pružatelj mobilne usluge „Verizon“ u suradnji s Južno Korejskim „Samsungom“ u Americi testira 5G način povezivanja na Internet. Naravno radi se o početnim testnim fazama te on nije niti približno onome što će 5G tek donijeti, u narednim godinama.

Testiranje se provedi u većim Američkim gradovima, odnosno u njihovim kvartovima, gdje se nalaze pripadajući kombiji. S antenskim sustavom s 360 stupnjeva rotirajućim glavama. Vozila su označena s logotipima tvrtki „Verizon“ te „Samsung“ i naravno 5G logotipom.

Sukladno testiranjima, čelnici Verizona kazali su kako početkom 2017, godine planiraju verificirati 5G način povezivanja na Internet, odnosno pribaviti prava korištenja. Dok bi sama implementacija te korištenje bila dostupna narednih godina. 5G signal tek treba verificirati odnosno navesti zahtjeve te propisati resurse opreme za implementaciju i korištenje, kao i signalni spektar a isto se očekuje ove odnosno početkom iduće godine.

https://www.youtube.com/watch?v=XFjmrzw-9EM

I ostali pružatelji mobilne usluge u Americi, naveli su kako će postepeno započeti s testiranjem te razvojem 5G usluge, odnosno prilagodne za svoje namjene, no sve to može biti u razvoju dok regulatorne agencije ne odobre odnosno daju „zeleno svjetlo“ za 5G.

Nadamo se kako će i na našem području odnosno unutar Hrvatske, 5G dospjeti ubrzo nakon dospijeća u Ameriku te ostale „IT“ zajednice Svijeta ili se makar priželjkujemo.


Vezani članci:

Tizen OS 2.4 dolazi na Samsung Z1

Samsung Galaxy S6 i S6 Edge dobili 6.0.1 u Južnoj Koreji

Testiranje 5G brzina započelo u Japanu

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …