21 svibnja, 2024 12:15 am

Utakmice i filmovi u 4K

Autor: Andrija Jovićević

bt_ultra_hd_resolution

Satelitska antena broj 1 u kvaliteti slike i zvuka

Ultra HD (4K) televizijski programi preko satelita su broj jedan u prikazu pravog, izvornog signala za krajnje korisnike. SES Astra sa svojim visokokvalitetnim satelitima omogućuje najveći broj TV programa koji se emitiraju na tako prekrasnoj rezoluciji i novim televizorima koji nose oznaku 4K, odnosno Ultra HD. Daju nam novu dimenziju za nas gledatelje da uživamo u slici. Svaki mjesec pojavi se neki novi program sa oznakom UHD ili 4K. Uglavnom su nekodiranog sadržaja te je dovoljno imati televizor koji ima oznaku 4K ili UHD. Dok za kodirane satelitske sadržaje su potrebni satelitski prijemnici koji također imaju oznaku UHD ili 4K pored svog imena, oznake. 

Satelitski prijemnici bilo da su od nekog providera poput Sky-a ili satelitski prijemnici koji su slobodnoj prodaju imaju velike prednosti u odnosu na televizor koji posjeduje satelitski tuner (DVB-S2). Međutim da bi uživali u slici visoke rezolucije potreban Vam je televizor sa oznakama koje smo već napomenuli 4K, UHD, UltraHD. Neki proizvođaći pišu obje oznake. Razlika naravno postoji, ali to zbunjuje kupce i zbog toga se pišu koji puta sve samo da se naznači da je uređaj ono što je će postati uskoro standard na svim modelima televizora ispod kojeg se više ne kupuje novi televizor.

Njemački Sky De sa programima Sky Sport Bundesliga UHD i Sky Sport UHD te Sky UK sa svojim Ultra HD programom U1 na satelitskim pozicijama od SES Astre prednjaće sa svojim Ultra HD televizijskim programima i sadržajom na njima. Izdvajamo:

  • Fußball Bundesliga live  Leverkusen – Leipzig 18.11. – 20:30 i UEFA Champions League live sa utakmicom Bor. Dortmund – L. Warschau 22.11. – 20:45

Na sajmu koji se nam se bliži za nepunih 7 dana moći če te vidjeti vrhunac kako izgleda 4K televizijski programi na vrhunski televizorima. pravi televizijski program, ne program koji se pušta sa nekih promo materijala i plejera. Već TV program koji možete i Vi gledati. Svratite u MSU od 21.-23.11.  jer i Vas se tiče.

Ultra HD TV satelitski programi – POPIS nekodiranih TV programa

Satelitska antena daje najveći broj nekodiranih HD programa

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Persiana Fight HD novi sportski FTA kanal na 52E

Na satelitu TürkmenÄlem/Monacosat (52°E) pokrenut je novi besplatni (FTA) kanal visoke definicije (HDTV) pod brendom …