3 ožujka, 2024 10:33 pm

United Group kupuje Bulsatcom

United Group kupila je bugarskog operatera Bulsatcom, vrednosti kupovine nije objavljena.Kada se transakcija  oni će činiti oko 60% tržišta pay-TV u zemlji u smislu broja pretplatnika.Victoria Boklag izvršna direktorica United Grupe, rekla je: „Kupina Bulsatcoma je  važna faza United Groupa u Bugarskoj, ključnom tržištu za naš plan rasta. Još jednil6potvrđujemo našu posvećenost da bugarskim potrošačima ponudimo najkvalitetnije proizvode i usluge i nastavićemo da ulažemo u infrastrukturu, tehnologiju i sadržaj”.

Nikola Andreev, generalni direktor Vivacoma, rekao je: „Znamo da je Bulsatcom prošao kroz težak period i imao ozbiljne izazove u  ekonomskom okruženju. Sigurni smo da je ova transakcija odlična prilika za kompaniju da se oporavi. Ulaskom u United Group, kupci Bulsatcoma će dobiti pristup širokom spektru usluga, uključujući visokokvalitetne i inovativne proizvode, širokopojasni pristup , DTH i 5G tehnologije. Ovom investicijom ćemo značajno poboljšati i usluge sadašnjih kupaca kompanije”.

United Grupa je ušla na bugarsko tržište 2020. godine akvizicijom Vivacoma. Među dostignućima United Grupe su razvoj najveće 5G mreže u zemlji i pokretanje prve optičke mreže od 10 Giga. United Group je bugarskim potrošačima omogućila prve 5G neograničene tarifne planove i pristup televizijskoj platformi Eon.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Češki TV Sport 5 izgubio licence za emitovanje

Sportska stanica TV Sport 5 više neće emitovati. Češki regulator – Veće za radiodifuziju i …