travanj 8, 2020 5:14 pm

UHD Alliance proširuje Premium certifikat

UHD Alliance proširio je UHD Premium specifikacije za dodatne uređaje za isporuku sadržaja kao što su streaming media playeri, set-top boxi i stolna računala.

Ekspanzija će ponuditi potrošačima “više načina za uživanje u premium UHD iskustvu i otvoriti nove putove za isporuku premium sadržaja”.

“S 4K UHD TV pošiljaka koji će se povećati za 42 posto na 81 milijun u 2017. godini, jedna konstanta u kontinuiranom i brzo mijenjanju okruženja za isporuku sadržaja je potrošačka potražnja za vrhunskim sadržajem bez obzira na platformu za isporuku”, rekao je predsjednik UHD Alliance Michael Zink.

“U tu svrhu, bez obzira gledaju li sadržaj koji su isporučeni pomoću uređaja za reprodukciju diska, kabelske ili satelitskog boxa ili streaming medijskog playera, mogu tražiti logotip Ultra HD Premium da identificiraju proizvode koji daju vrhunsko iskustvo u 4K UHD s HDR-om. ”

Savez je također najavio da širi svoju misiju da uključuje praćenje i maksimiziranje interoperabilnosti između kategorija proizvoda.

Organizacija je provela inicijalni pregled pitanja interoperabilnosti koju su postavili potrošači kako bi identificirali zajedničke trendove, s ciljem pružanja obrazovanja potrošača, maloprodaje i proizvođača kako bi se osiguralo da potrošači mogu dobiti najbolje iskustvo UHD-a.

“Naš primarni fokus je uspostavljanje Ultra HD Premiuma kao mjerila za izvrsnost, a ne samo da je to i dalje ključni dio naše misije, ali smo zadovoljni što mnoge tvrtke grade svoje proizvode kako bi zadovoljile ili premašile naše specifikacije”, rekao je. Predsjednik saveza UHD-a Mike Fidler.

“To je rekao, mnogo tehnologije dolazi vrlo brzo kod potrošača, a često i nespremno, što im otežava dešifriranje onoga što svaka od tih tehnologija znači. Kao takav, smatramo da je ključno da Savez preuzme širi pogled na obrazovanje potrošača i proširiti naše napore u korist cijele kategorije. “

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Ruski FTA kanali na 3 nova satelita

U roku od nekoliko dana, na čak 3 različita satelita pojavili su se ruski programi iz …