2 prosinca, 2021 1:19 pm

Uhapšen IT plejboj preti mu 30 godina zatvora

Džon Mekafi programer i tvorac poznatog antivirusa McAfee optužen je zbog utaje poreza, strani mediji navode da ga čeka zatvorska kazna od trideset godina!Tužilac tvrdi da Mekafi nije prijavio milione dolara od promocije kriptovaluta, i konsultantskih usluga, kao i prava o snimanju dokumentarnog filma o njegovom životu. Optužen je da je oduzeo drugima imovinu, jahte i stambene objekte, u ime drugih.  Američke vlasti su putem Interpola izdale nalog za hapšenje i zatražile njegovo izručenje, navodi španska policija.Džon Mekafi je uhapšen u Španiji kada se spremao da otputuje za Istanbul,inače on važi za kontroverznu ličnost u IT svetu. On je 1980. godine osnovao kompaniju koja je napravila prvi komercijalni antivirus – McAfee VirusScan, koji mu je pomogao da napravi industriju vrednu milijardu dolara. Iako je prodao kompaniju Intelu, on se još bavi sajber zaštitom.

Ovaj biznismen je rođen u Velikoj Britaniji, dva puta se kandidovao za predsedničke izbore 2016. i 2020. godine u Americi. Mekafi je izrazio mržnju prema porezu, tvitovao je prošle godine da nije osam godina podneo poreske prijave jer smatra da je “oporezivanje nezakonito”.Prošle godine je bio uhapšen u Dominikanskoj Republici jer je uneo pištolj u tu zemlju. 2012. godine jebio centralna tema medija pošto je policija iz Beliza pokrenula istragu da je učestvovao u ubijanju komšije, biznismena Gregori Fola. Zatim je napustio Ameriku jer se, bojao se za svoju bezbednost,i rekao da nema veza sa tim ubistvom.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

FBI na meti hakera

Grupa hakera koja je u oktobru provalila u mejl nalog šefa CIA Džona Brenana, izbegla …