25 lipnja, 2024 7:34 am

Ugašena poznata kompanija Triax

Ugašena je poznata danska kompanija Triax koja se bavila prodajom televizijske, satelitske i radio opreme. Mnogi ljubitelji satelitske televizije je pamte po kvalitetnim satelitskim antenama.U službenom saopštenju se navodi da vlasnici Polaris Private Equity i Velatia Group nisu uspeli pronaći adekvatno rešenje kako bi Triax nastavila sa radom, pa je stečajnom sudu u Horsensu podnet zahtev za njenu likvidaciju.

Polaris Private Equity IV K/S je kupio Triax A/S 2015. godine.Polaris se 2020. udružio sa  – Velatia Group – u vlasničku grupu koja stoji iza Triaxa, koja je završila spajanje s Ikusi Multimedia pod novim menadžmentom i napravila drugi plan Bila je reorganizacija Triax grupe i poboljšanje efikasnosti,smanjenje troškova, što je pomhoglo kompaniji da ostvari dobit u prvoj polovini 2023. godine.Loš period za Triax desio se kada je počela pandemija virusa COVID-19.

U industriju optičkih vlakana desile su se nagle promene, koje su rezultirale pritisak na osnovnu delatnost kompanije. Zato se nije naći povoljno rešenje niti završiti restrukturiranje kompanije, iako su rezultati bili dobri .Upravni odbor je podnese zahtev za likvidaciju Triaxa.
Triax je osnovan 1949. sa sedištem u Hornsyldu u Danskoj .

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Prednosti satelitske televizije

Satelitska televizija ima niz prednosti koje je čine popularnim izborom za milijune ljudi diljem svijeta. …