17 travnja, 2024 2:03 pm

TVP otkupio prava za nacionalu ligu do 2027.

Poljski javni emiter TVP potpisao je ugovor sa Fudbalskim savezom te zemlje PZPN čime je osigurao ekskluzivna prava na nekoliko takmičenja do 2027. godine.To su Fortuna 1. Liga, 2. Liga, Fortuna Poljski kup i Poljski Superkup u muškom fudbalu, Orlen Ekstraliga i finale Orlen Poljskog Kupa u ženskom fudbalu, kao i utakmice ženske reprezentacije Poljske, muških omladinskih reprezentacija i reprezentacija u futsalu.

Prava pokrivaju linearnu televiziju, internet i mobilne aplikacije, smart TV i hibridnu televiziju. U sklopu saradnje, TVP će dobiti titulu „Glavni televizijski partner“ za sva takmičenja obuhvaćena ugovorom, a logotipi javnog emitera biće istaknuti,u reklamama , na web stranicama, sportskim objektima i ulaznicama.Tkom trajanja ugovora, TVP će prenositi preko 1.700 utakmica.Sporazum  nudi mogućnost da klubovi ili PZPN produciraju i prenose odabrane utakmice koje nisu obuhvaćene prenosom i  stave ih na raspolaganje lokalnim emiterima .

 

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

ORF pokreće dečiji kanal ORF Kids

Austrijski državni emiter ORF pokreće dečiji kanal ORF Kids 1. januara 2024.Kanal će biti dostupan …