20 svibnja, 2024 11:57 pm

Travelxp 4K se priprema za komercijalno lansiranje 1. listopada na Eutelsatovom popularnom HOTBIRD-u

 
 Eutelsat Communications najavljuje komercijalni lansiranje u Europi 1. listopada televizijski kanal Travelxp 4K na popularnom HOTBIRD satelitu. Travelxp 4K, prvi svjetski 4K HDR kanal, iskoristit će HOTBIRD-ov vodeću penetraciju na kabelske i IPTV mreže diljem Europe, Bliskog istoka i Sjeverne Afrike.
Travelxp 4K bit će dostupan na Engleskom, Španjolskom, Srpskom, Poljskom, Hrvatskom i Nizozemskom jeziku u narednim mjesecima. Uskoro će biti objavljena lokalizacija na drugim jezicima. Kanal će u početku imati 100 sati svjetskih putnih programa snimljenih diljem svijeta s multikulturalnim stanovnicima. 4K inačica Travelxp branda slijedi uspjeh Travelxp HD koji nudi 100% izvorno proizvedenih premium travel i stil života programiranje distribuira preko 50 milijuna domova na globalnoj razini.
Sada je kanal kodiran, te je Travelxp 4K je enkodiran u HEVC, sa 50 slika u sekundi (50p), s 10 bita dubine boje (1 milijarde boja), u prostoru boja BT2020 i High Dynamic Range (HDR) s Hybrid Log Gamma HLG) razvijen od strane BBC-a i NHK-a koji stvara bogatije i dinamičnije slike povećanjem omjera kontrasta između najsvjetlijih i najtamnijih područja zaslona i povećanjem obujma prikazanih boja. Standard HLG omogućuje televizorima Standard Dynamic Range (SDR) za prikaz Ultra HD slike (u SDR modu).
Prsant Chothani, direktor tvrtke Travelxp 4K, komentirao je: “Počeli smo testni feed na Eutelsatovoj HOTBIRD četvrti na početku godine i zadržali smo ga besplatno kako bismo omogućili operaterima i dobavljačima hardvera pristup HLG HDR feedu. Kao prvi 4K HDR kanal na svijetu, izuzetno smo zahvalni svim partnerima, dobavljačima i dionicima koji su to učinili. Kvaliteta je na prvom mjestu Travelxp 4K, a gledatelji će voljeti kvalitetu sadržaja koji smo stvorili. “

www.travelxp.tv

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Persiana Fight HD novi sportski FTA kanal na 52E

Na satelitu TürkmenÄlem/Monacosat (52°E) pokrenut je novi besplatni (FTA) kanal visoke definicije (HDTV) pod brendom …