15 lipnja, 2024 11:17 pm

Televizor je i dalje najpopularniji uređaj za gledanje televizijskog programa

aa5

Cijenjene kolegice i kolege,

SES, vodeći svjetski satelitski operater koji, između ostalog, nudi široku lepezu besplatnih televizijskih programa, proveo je godišnje istraživanje o navikama građana Zagreba, Beograda i Ljubljane tijekom gledatelja televizijskog programa. Cilj istraživanja je bio dobiti bolji uvid u njihove navike gledanja televizijskih programa, kao i koliko su upoznati s ponudom raspoloživih besplatnih programa. Iako živimo u doba u kojem se tehnologija razvija velikom brzinom poput, primjerice virtualne stvarnosti (VR), proširene stvarnosti (AR), ili mješovite stvarnosti (MR), istraživanje je pokazalo da je televizor ostao najpopularniji uređaj za zabavu i učenje. Naime, više od 44% ispitanika u Ljubljani, i 60% u Zagrebu te gotovo 70% u Beogradu tijekom gledanja televizijskih programa i dalje televizijski prijemnik preferira više nego računalo, tablet ili drugi mobilni uređaj.

Također, istraživanje je pokazalo kako građani Ljubljane dnevno posvećuju više vremena gledanju televizije od ispitanika u Zagrebu i Beogradu, čineći je nezamjenjivim pratiteljem u svakodnevnom životu. Naime, gotovo 30 posto ispitanika u Ljubljani navelo je kako gleda televiziju u prosijeku dva do tri sata dnevno, isto je reklo i gotovo 27 posto građana u Beogradu te 20 posto građana u Zagrebu. Zbog sve bržeg životnog stila i manjka slobodnog vremena, ne iznenađuje podatak kako gotovo 30 posto građana sva tri glavna grada radije u gledanju filmova uživa u udobnosti svog doma, što je povećanje od 3 posto u usporedbi s prošlogodišnjim rezultatom. Takvo što je u skladu s rezultatima ankete koja pokazuje da većina građana gleda televiziju kako bi se opustili (više od 50 posto ispitanika u Ljubljani, više od 70 posto u Beogradu i gotovo 60 posto u Zagrebu), što televiziju čini središtem zabave u kućanstvu. Osim toga, istraživanje je pokazalo kako su dokumentarni, sportski i kulturni programi vrlo traženi, dok je 22 posto ispitanika u Zagrebu reklo kako žele imati pristup većem broju sportskih kanala ,a 15 posto ispitanika bi željelo gledati više dokumentaraca i zabavnih kanala. Ovi podaci ukazuju na to da gledanje televizije za mnoge gledatelje ne predstavlja samo izvor zabave, nego i sredstvo za stjecanje znanja na, što je uostalom i najvažnije, relativno lako dostupan i ugodan način.

 

Ponuda ASTRA satelita je upravo na to i usredotočena te pruža široku ponudu stotina međunarodnih programa za gledanje filmova, kao i informativnih, sportskih, obrazovnih, dokumentarnih, glazbenih, dječjih i kulturnih programa na ASTRA 19.2°E orbitalnoj poziciji. ASTRA donosi digitalnu zabavu i najbolje iskustvo izravno u kućanstva. Svim građanima Hrvatske koji bi željeli gledati više različitih televizijskih programa  dostupna je putem standardne satelitske antene.ASTRA sateliti donose stotine raznovrsnih visoko kvalitetnih tematskih programa (preko 500 televizijskih + radijskih) u FTA modu koji su dostupni na poziciji ASTRA 19.2E, što predstavlja savršen izbor među kojima će gledatelji zasigurno pronaći svoje preference.

 

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Sport1 zatvara striming platformu Sport1 Extra

Nemački sportski emiter tv sportski  emiter Sport1 ugasiće platformu za striming, Sport1 Extra krajem maja …