21 svibnja, 2024 12:24 am

Teleport Aflenz srce A1 televizije

Andrija Jovićević

Hrvatski novinari prvi puta su dobili priliku posjetiti centar, srce televizije A1 Telekom Grupe. A1 Teleport Aflenz nalazi se u Štajerskoj i A1 je isključivi vlasnik. Cijeli kompleks je projektiran kao integracija u postojeću okolinu i predivno se uklapa u okolinu. Zgrade jednostavno nemožete vidjeti, već samo kad se približite kod samog centra. Istiću se samo satelitske antene i fotonaponski park koji je izgrađen 2013 koji proizvodi električnu energiju za satelitsku stanicu. Ovo fotonaponsko postrojenje obuhvaća ukupno 790 fotonaponskih panela. park proizvodi 190 000 kWh godišnje.

  Stanica A1 Teleport u Aflenzu ima 63 satelitske antene na 6500m2. Najveća satelitska antena ima promjera 32 metra i teži 275 tona. Svaka satelitska antena je spojena na satelit koji je odgovoran za prijenos podataka u određeno područje svijeta. Te niz manjih satelitskih antena koje kontroliraju, simuliraju rad kod samih korisnika. Osim prijema TV i radio kanala sa satelita tu je i izravni optički link. Naravno sva oprema koja je spojena je redudantna , tj. duplicirana kako u prijemu tako i za emitiranje.

Kroz ovo A1 čvorište u Aflenzu emitira se 600 kanala za vlastite potrebe u grupi za svoje članice, ali i za druge telekom operatere. Kao što je poznato A1 je odabrao za  srednju i istočnu europu kapacitete satelitske pozicije sa Eutelsat 16A.

 

Usluge koje se dodatno nude:
DTH direct to home
IPTV
DVB.C
Over the top – Explore TV
Interaktivne usluge
Multiscreen

Satelitska antena je još uvijek neizostavni dio da li se govori o televiziji i radiju ili komunikaciji za prijenos podataka. Zato i A1 ulaže u ovakav odličan centar.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Persiana Fight HD novi sportski FTA kanal na 52E

Na satelitu TürkmenÄlem/Monacosat (52°E) pokrenut je novi besplatni (FTA) kanal visoke definicije (HDTV) pod brendom …