siječanj 18, 2020 9:53 pm
Početna / Satelitska TV / Teleport Aflenz srce A1 televizije

Teleport Aflenz srce A1 televizije

Andrija Jovićević

Hrvatski novinari prvi puta su dobili priliku posjetiti centar, srce televizije A1 Telekom Grupe. A1 Teleport Aflenz nalazi se u Štajerskoj i A1 je isključivi vlasnik. Cijeli kompleks je projektiran kao integracija u postojeću okolinu i predivno se uklapa u okolinu. Zgrade jednostavno nemožete vidjeti, već samo kad se približite kod samog centra. Istiću se samo satelitske antene i fotonaponski park koji je izgrađen 2013 koji proizvodi električnu energiju za satelitsku stanicu. Ovo fotonaponsko postrojenje obuhvaća ukupno 790 fotonaponskih panela. park proizvodi 190 000 kWh godišnje.

  Stanica A1 Teleport u Aflenzu ima 63 satelitske antene na 6500m2. Najveća satelitska antena ima promjera 32 metra i teži 275 tona. Svaka satelitska antena je spojena na satelit koji je odgovoran za prijenos podataka u određeno područje svijeta. Te niz manjih satelitskih antena koje kontroliraju, simuliraju rad kod samih korisnika. Osim prijema TV i radio kanala sa satelita tu je i izravni optički link. Naravno sva oprema koja je spojena je redudantna , tj. duplicirana kako u prijemu tako i za emitiranje.

Kroz ovo A1 čvorište u Aflenzu emitira se 600 kanala za vlastite potrebe u grupi za svoje članice, ali i za druge telekom operatere. Kao što je poznato A1 je odabrao za  srednju i istočnu europu kapacitete satelitske pozicije sa Eutelsat 16A.

 

Usluge koje se dodatno nude:
DTH direct to home
IPTV
DVB.C
Over the top – Explore TV
Interaktivne usluge
Multiscreen

Satelitska antena je još uvijek neizostavni dio da li se govori o televiziji i radiju ili komunikaciji za prijenos podataka. Zato i A1 ulaže u ovakav odličan centar.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Telespazio sa erotskim paketom na 13°E

Paket erotskih (porno) kanala iz Italije od 5. januara ove godine emituje sa novog transpondera …