19 svibnja, 2024 3:58 pm

Technics s dva nova modela proširio svoju Reference Class ponudu audio uređajaHigh end model direct-drive gramofona Technics SP-10R i SL-1000R direct-drive gramofonski sustav nastavljaju tradiciju iznimne reprodukcije vinila

Technicsova linija referentnih gramofona, poznata po svojoj pogonskoj tehnologiji direct-drive i vrhunskim performansama, sada je proširena dvjema novima vrhunskim audio-uređajima, direct-drive gramofonom SP-10R i direct-drive gramofonskim sustavom SL-1000R.

Dizajnirana i izrađena s ciljem iznimne reprodukcije vinila, legendarna serija direct-drive gramofona SP-10 i komplementarnih direct-drive gramofonskih sustava postala je sinonim direct-drive tehnologije. Također, riječ je i o jednom od Technicsovih simbola koji kod audiofila diljem svijeta izaziva obožavanje i lojalnost.

Nastavljajući se na bogatu prošlost, SP-10R i SL-1000R predstavljaju novu referentnu točku kada je riječ o modernoj, vrhunskoj gramofonskoj tehnologiji te uvode tržište u novo doba.

Osvajanje novih granica u isporučivanju gotovo savršenog zvuka

SP-10R posjeduje bezjezgreni, direktni, 12-polni motor s 18 dvostrukih zavojnica i dva rotora, s dovoljno jakom početnom zakretnom silom za iznimnu i uvjerljivu rotaciju teškog tanjura. Konačan rezultat je stabilna rotacija s podrhtavanjem manjim od 0,015%, što je vrijednost koja se inače smatra samom mjernom jedinicom.

Gramofon posjeduje impresivni tanjur od teškog mesinga, debljine 10mm, a pojačan je i s volfranskim utezima na vanjskom dijelu. BMesing je položena na ploču od aluminijske legure, što tanjuru daje ukupnu masu od otprilike 7,9 kilograma i inercijsku masu od otprilike jedne tone po centimetru. Prigušna guma za eliminaciju neželjenih vibracija dodana je na stražnju površinu i formira troslojnu konstrukciju koja je zaslužna za još veću čvrstoću i još bolje performanse kada je riječ o eliminaciji vibracija.

Kako bi se postigla još manja razina šuma, upravljačka jedinica odvojena je od tijela uređaja, a njegovo je napajanje opremljeno jedinstvenom tehnologijom koja dostavlja potrebnu količinu voltaže uz minimalnu količinu šuma zahvaljujući novo-razvijenom sklopu za redukciju neželjenog šuma. Osim toga, komunikacija između tijela uređaja i kontrolne jedinice podešena je tako da bude otporna na vanjske smetnje uz povećanu stabilnost. Te mjere za redukciju šuma omogućuju modelu SP-10R da postigne najveći S/N omjer na svijetu. Postizanje optimalnih performansi uz vrhunsku ručku i postolje

SL-1000R sustav posjeduje univerzalnu ručku S-oblika s laganom, magnezijskom cijevi za upijanje vibracija. Konstrukcija s kardanskim ovjesom posjeduje i vrlo precizne ležajeve, a najbolji japanski stručnjaci ručno su obradili sve dijelove i podešenja kako bi se postigla visoka osjetljivost pri pokretanju za precizno čitanje zapisa upisanog u pločama. Kako bi se dodatno poboljšala reprodukcija zvuka, OFC je korišten za unutarnje ožićenje pa glazbeni signal nije narušen, a glazbena energije upisana u ploču nije izgubljena.

Postolje na kojemu se nalazi ručka integrirano je u gramofon. Kako bi se postigle vrhunske performanse ručke, ležajevi ručke, gramofona i pozicija igle moraju biti konstantni – odnosno moraju tvoriti i tvore strukturu na koju vibracije postolja gramofona imaju minimalan učinak.

Širenje a ne mijenjanje bogate tradicije vrhunskih direct-drive gramofona i gramofonskih sustava

Model SP-10R razvijen je kako bi bio u potpunosti kompatibilan s prethodnim modelima iz SP-10 serije, kao što su SP-10MK2 i SP-10MK3. Kako bi korisnici mogli nastaviti koristiti postolja i gramofone tih prethodnih sustava, oblici i raspored vijaka izrađeni su da budu posve kompatibilni s prethodnim modelima. Kontrolna jedinica također je istog oblika i veličine kao i kutija za napajanje na modelu SP-10MK2, čime je korisnicima omogućeno jednostavno mijenjanje.

Technics: Tradicija se nastavlja

Velika privlačnost direct drive tehnologije jest u tome što je u stanju eliminirati degradacije u kvaliteti zvuka koje nastaju zbog fluktuacija u rotaciji i zbog vibracija između motora i mehanizma prijenosa. MOdeli SP-10R i SL-1000R dio su dugačke i uspješne tradicije prvorazrednih gramofonskih tehnologija. Technics je 1970. godine na tržište plasirao model SP-10, tada prvi direct-drive gramofon na svijetu. Njegove vrhunske performanse i pouzdanost brzo su ga učinile omiljenim gramofonom na radijskim stanicama te u domovima audiofila širom svijeta.

Technics je i dalje posvećen stvaranju bogatog emocionalnog glazbenog iskustva, kao i širenju snage glazbe što većem broju korisnika. Technics je već desetljećima u samom srcu glazbenog svijeta. Od nastanka pa do uspjeha hip-hopa, Technics je omogućio brz uspon čuvenim DJ-ima. Također, Technics je audiofilima omogućio da glazbu čuju upravo na onaj način na koji su to zamislili glazbenici. Technics je bio i ostao brend kojemu se zbog njegove kvalitete i pouzdanosti okreću najbolji glazbenici u svim žanrovima.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Philips monitori E1 linije predstavljaju

Tri nova višenamjenska modela za hibridni i remote rad  Andrija Jovićević  U ožujku se seriji …