15 srpnja, 2024 10:46 pm

Sony proširuje visoki dinamički kompatibilni raspon na 4K Ultra HD televizorima

Sony x85

Sony Europe objavio je da uvodi High Dynamic Range (HDR) kompatibilnost na više svojih 4K Ultra HD televizora. Osim ranije najavljivane X94C i X93C serije, Sony je također dodao HDR kompatibilnost na X91C, X90C, X85C i S85C serije putem mrežnog ažuriranja[1]. HDR generira dublje crne tonove i svjetlije vrhove i bogatije tonove boja. Sony je također počeo partnerstva s pružateljima video streaming usluga, kao što je Amazon Video, kako bi svojim korisnicima pružio više sadržaja u HDR formatu. S ovim ažuriranjem korisnici mogu odmah početi doživljavati snažan HDR sadržaj putem Amazon Video.

High Dynamic Range (HDR) reproducira veći dinamički raspon sjaja i svjetlinu razina, donoseći veći kontrast na zaslonu. Ovaj povećani kontrast otkriva suptilne nijanse slike, od detaljnih crnih i sjene do najsjajnijih bijelih i boja. S HDR kompatibilnim televizorima, korisnici će uživati u svjetlijim bojama, poboljšanim detaljima i različitim naglascima, što je rezultiralo s više dubine i detalja nego ikada prije.

Sonyu je drago da se HDR širi na naše 4K Ultra HD televizore. Sony je uvijek bio lider u HDR, od naših HDR profesionalnih fotoapara, do Sony Picturesa koji producira i uređuje HDR sadržaj te naše proširene linije HDR kompatibilnih televizora – samo Sony može donijeti potpuni doživljaj HDR gledanja od objektiva do dnevne sobe. ” rekao je Motoi Kawamura, generalni direktor za planiranje TV proizvoda i marketinga u Europi.

Amazon je prvi ponudio HDR sadržaj svojim “Prime” članovima sa svojim Amazon orginalnim serijama, Mozart u džungli, uz još brojne HDR sadržaje na putu.

Sonyjeva ekskluzivna proširena Dynamic Range tehnologija u X94C i X93C seriji poboljšava doživljaj gledanja za HDR i ne-HDR sadržaj zahvaljujući dubokim crnim i svjetlijim bijelim bojama. Proširena Dynamic Range značajka u Sony X93C pruža do dva puta širi raspon svjetline, dok X94C-a prošireni Dynamic Range PRO nudi do tri puta širi raspona svjetline.

[1] Dostupno ove godine.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …