18 travnja, 2024 4:21 pm

Sony pokreće Sektor medijskih rješenja za konsolidaciju cloud usluga

Tvrtka Sony AMS Solutions (PSA) najavila je formiranje Sony Media Solutions, koja kombinira mnoge tehnološke resurse tvrtki namijenjene korisnicima medija da maksimaliziraju i zarađuju, distribuciju sadržaja i učinkovitosti pogona u svakoj fazi životnih ciklusa proizvodnje medija – od nabave sadržaja do distribucije do arhive.
John Studdert, potpredsjednik nove skupine, obilježio je razvoj podjele kao odgovor na povećanje prihvaćanja medijskih tvrtki u posljednjih 12 mjeseci – korištenja javnog oblaka za pohranu, upravljanje i distribuciju medija.
Nova podjela će nadzirati XDCAM air, Media Backbone Hive, Media Backbone Navigator X, Memnonovu digitalizaciju i Ci cloud platformu. Tvrtka Crispin Corporation je preuzela tvrtku Sony u travnju, dodavši automatizaciju glavnog nadzora i upravljanje imovinom, a nedavni dodatak obitelji Ven.ue obitelji PSA dodaje OTT i mogućnosti distribucije i upravljanja sadržajem u oblaku. Studdert je napomenuo kako je nova grupa prepoznala da se i definicija “medijskih kupaca” promijenila, proširivši ne samo tradicionalne televizijske kuće ili produkcijske tvrtke, nego i višekanalne mreže, OTT proizvođače i VOD usluge, telekomunikacijske marke i još mnogo toga.
Sony je tijekom proteklih nekoliko godina imao nekoliko primjetnih implementacija u oblaku. Od 2014. godine, zajedno sa svojim partnerima i novoproizvedenim Crispinom, tvrtka Sony upravlja preko 24 sata na 7 master kontrola za PBS putem svoje usluge temeljene na oblaku upravljanja javnim medijima. Usluga PMM rješava jedinstvene potrebe lokalnih postaja, kao što je arhiviranje sadržaja na oblak ili lokalizirano markiranje i nastavlja se prijavljivati ​​na više postaja.
Uz osnovno rješenje koje nudi digitalna rješenja opskrbnog lanca za različite globalne robne marke, Ven.ue se koristi kao potpuni, cjeloviti,  servisno rješenje za Funimation Entertainment, pružajući punu uslugu OTT video-na-potraživanja koja obuhvaća avails temeljeno naručivanje, konzumiranje, obrada, isporuka, razvoj nativnih aplikacija, upravljanje pretplatama, transakcije digitalne i fizičke trgovine, analitika i izvješćivanje.
Sony rješenja, uključujući Media Backbone NavigatorX i Hive i Ci cloud platformu, također su u upotrebi u televizijskim medijima, sportskim mrežama, tvrtkama za financijske usluge i sveučilištima.
Sony je izgradio API-ja na više od 100 uređaja na lokalnoj razini i na oblak i aktivno se distribuira na više od 1.400 platformi na globalnoj razini; povezivanje tih API-ja natrag u svoju uslugu distribucije oblaka. Njegova rješenja za aplikacije razvijena su kako bi se optimizirala snaga obrade i distribucije oblaka, a Sonyovi alati za suradnju s oblakom rastu na temelju povratnih informacija od korisnika medija.
Sonyove usluge oblak rade isključivo unutar AWS platforme za oblak.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Kineski zakonodavac poziva na veće napore u tehnologiji sučelja mozak-računalo

Kineski nacionalni zakonodavac pozvao je na veći napredak u tehnologiji implantabilnog sučelja mozak-računalo (BCI), kako …