30 svibnja, 2024 5:07 pm

Snaga satelitskog prijenosa

Rezultati istraživanja tržišta, objavljeni u studiji Satellite Monitor 2016, jasno pokazuju da satelitski prijenos ostaje vodeći način pristupa video sadržajima. Prednost te tehnologije emitiranja je u pouzdanosti i jamstvu isporuke očekivanih sadržaja i podataka.
Satelitske tehnologije omogućavaju komunikacije i prijenos video signala i podataka do gotovo svake točke na planetu. Pri tome, sateliti funkcioniraju kao pojačala signala koja jamče stabilnost prijenosa podataka i kvalitetu slike. Dodatna prednost je i u tome što su sateliti potpuno nezavisni od bilo kojeg oblika zemaljske infrastrukture. Razvoj i stalno unaprjeđivanje satelitskog prijenosa omogućuje i uporabu antena sve manjih dimenzija. U ovom trenutku možete nabaviti satelitsku antenu koju se može instalirati na automobil i nositi u kovčegu.

Neovisnost o zemljopisnim i vremenskim uvjetima
Važna prednost satelitskog prijenosa je i njegova neovisnost o svim vrstama čimbenika koji utječu na prijenos podataka na zemaljskim infrastrukturama. Sateliti odašilju podatke s udaljenosti veće od 35 tisuća kilometara iznad Zemlje i šalju signal neovisno o konfiguraciji terena, a ne smetaju mu ni promjene u vremenskim uvjetima. Satelitski signal doseže do teško dostupnih mjesta, tamo gdje zemaljske infrastrukture ima malo ili je uopće nema (kao što je to, primjerice, slučaj s naftnim platformama). Štoviše, prijam satelitskog signala ne zahtjeva nikakvu posebnu pripremu niti skupu opremu.

Velik broj mogućih primjena
SES-ovi sateliti vrlo su učinkoviti uređaji koji mogu prenositi video sadržaje i podatke u DTH (directto-home) formatu, kao i do zemaljskih, kabelskih i IPTV operatora. Na taj način te tvrtke onda mogu svojim klijentima pružati usluge pristupa do najnovijih TV tehnologija, kao što su HD i Ultra HD prijenos slike. Mreža SES-ovih satelita napravljena je tako da može zadovoljiti i posebne poslovne potrebe. Zahvaljujući tim rješenjima, tvrtke s pristupom do SES-ovih satelitskih veza mogu imati vlastite privatne mreže i pružati pristup do širokopojasnog Interneta i mobilnih mreža, kao i mreža koje služe za prijenos komunikacija i sadržaja unutar nekog zatvorenog mrežnog sustava. Štoviše, državna uprava i druge organizacije javnog sektora mogu aktivirati svoje sustave u orbiti koristeći SES-ove sigurne sustave potpuno prilagođene njihovim potrebama.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Sky Italia produžila ugovor na Premier League

Sky Italia produžila je ugovor o pravima na emitovanje engleske Premier League za još tri …