6 lipnja, 2023 7:39 am

SES prijavljuje drugi satelitski kvar u srpnju

Drugi satelit SES prestao je funkcionirati u srpnju, izvijestila je tvrtka – drugi  kvar ovog ljeta. U izjavi 28. srpnja, SES je izvijestio da je neodređena anomalija uklonila 12  transpondera NSS 806. Satelit je lansiran u veljači 1998., satelit je radio sedam godina prošlog proteklog razdoblja. Zbog incidenta, SES očekuje utjecaj na cjelokupni godišnji prihod između 7 milijuna eura i 9 milijuna eura, što se odražava i smanjuje ukupnu raspoloživost transpondera za buduću komercijalizaciju.
U lipnju je SES izgubio nadzor nad svojim satelitom AMC 9 nakon što se dogodila  značajna anomalija. Tvrtka je prenijela većinu prometa na AMC 9 drugima u svojoj floti i također je uspjela ponovno uspostaviti sposobnost komuniciranja sa satelitom. Međutim, satelit i dalje pada prema zapadu, a SES ga aktivno prati, zajedno s drugim agencijama, uključujući zajednički prostorni operativni centar (JSpOC).

Prema SES-u, utjecaj tih anomalija bit će privremen jer “nova funkcija satelita za koje se očekuje da će se pokrenuti u idućih devet mjeseci ublažit će kratkoročno smanjenje tržišnih kapaciteta”.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

A1 Bulgaria predstavila satelitsku tv ponudu

4Bugarski provajder A1 Bulgaria , koja je u vlasništvu A1 Telekom Austria Grupe, predstavio je …