kolovoz 23, 2019 5:57 pm
Početna / AV Multimedija / Sennheiser soundbar s Dolby Atmos, DTS: X i MPEG-H

Sennheiser soundbar s Dolby Atmos, DTS: X i MPEG-H

Darko Brlečić

Pojava soundbar zvučnika je dobro došla kao svojevrsna nadogradnja na moderne tanke televizore. Još kada u igru uđe velika kompanija s tradicijom izvrsnosti na polju slušalica i mikrofona, onda se može očekivati odličan produkt.

Pojava tzv.  objektne audio tehnologije motivira više tvrtki da uđu u segment kućne zabave. Njemački Sennheiser će lansirati svoj Ambeo soundbar s Dolby Atmos, DTS: X i MPEG-H u svibnju 2019. za 2499 eura.

Prvu svoju prezentaciju Sennheiser Ambeo je imao na prošlogodišnjem sajmu IFA 2018, te par mjeseci kasnije na CES-u 2019 u Las Vegasu.

Soundbar Ambeo je integrirani dizajn bez prisustva stražnjih zvučnika i bez subwoofera.

Soundbar podržava tri različita audio formata na temelju objekta, naime Dolby Atmos, DTS: X i MPEG-H. Sva tri formata karakteriziraju zvukovi koji se kodiraju kao objekti, a ne kao fiksni kanali. Zvučni objekti mogu se smjestiti unutar trodimenzionalnog okruženja za slušanje radi preciznijeg i potpunijeg doživljaja slušanja. Soundbar također može pojačati stereo i 5.1 surround zvuk s mnogim ugrađenim jedinicama. U paketu dolazi vanjski mikrofon za kalibraciju prostorne akustike .

Ambeo podržava Bluetooth i Chromecast za reprodukciju glazbe, ali nema Appleov Airplay 2 koji brzo raste u popularnosti. UHD Blu-ray reproduktori i drugi izvori reprodukcije mogu se izravno povezati sa zvučnikom putem jednog od tri HDMI priključka ili putem  tzv. petlje preko TV-a koji podržava eARC.

Sve navedeno zvuči vrlo obećavajuće, samo treba pričekati izlazak na tržište i pokoju recenziju.

Info: https://en-us.sennheiser.com/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Panasonic Bežične Slušalice

Panasonic HD610N Darko Brlečić HD610N je direktni nasljednik modela HD605N , te nudi izuzetno dugo …