15 lipnja, 2024 10:19 pm

Sat.1. prvi puta u povijesti osigurao TV prava za EP

Autor: Marin Vrvodić

SAT 1 logo

Sat.1, privatna njemačka televizija sa sjedištem u Münchenu koja prikazuje vijesti, zabavni program i šport, osigurala je prava i prvi puta u svojoj povijesti će prenositi uživo utakmice Europskog Prvenstva koje se od 10. Lipnja do 10. Srpnja održava u Francuskoj.

U dogovoru sa ARD/ZDF-of koji su jos 2012. godine osigurali prava za ovo natjecanje, Sat.1 će prenositi 6 utakmica grupne faze, koje će se igrati u isto vrijeme kako bi se zadržala atraktivnost natjecanja. (www.sat-multimedia.com) Prema postignutom dogovoru, ARD/ZDF imaju pravo prvog odabira utakmica. Odluka Sat.1 koji je na ovaj način vjerojatno osigurao manje zanimljive utakmice, nije iznenađenje, te je ovaj dogovor je posebno razveselio veliki broj nogometnih fanova iz svih dijelova Europe koji rade ili će ovo ljeto poslovno boraviti u Njemačkoj.

S obzirom da su Njemačke TV kuće free-to-air putem Astra 19.2°E satelitske pozicije, prilika je to nogometnim fanovima, ukoliko u njihovim zemljama nisu osigurana sva TV prava. Prema dogovoru iz 2012. ZDF će prenositi svečano otvaranje i prvu utakmicu između Francuske i Rumunjske na stadionu Saint-Denis, dok ce ARD prenositi finalnu utakmicu.

Ostaje za vidjeti, hoće li se Sat.1 u budućnosti uključiti u borbu s ARD/ZDF-om koji najčesće imaju osigurana prava za velika sportska natjecanja koja se prema zakonu moraju prenositi free-to-air(nekodirano).

Komentari

comments

O Marin Varvodić

Zaljubljenik u sportski marketing i nove tehnologije. Izradio nekoliko aplikacija na temu satelitskih televizija. SportEventz - Najveći sportski program na satelitskoj televiziji. Android: https://goo.gl/1rPn71 iOS: https://goo.gl/udblRq

Pročitaj i ovo

Sport1 zatvara striming platformu Sport1 Extra

Nemački sportski emiter tv sportski  emiter Sport1 ugasiće platformu za striming, Sport1 Extra krajem maja …