19 svibnja, 2024 12:31 pm

Samsung SSD disk T1

Samsung_T1_SSD

Samsung T1 – ultraprijenosni sustav pohrane za digitalni život

Manji od posjetnice i težak svega 30 grama, ovaj „solid-state“ disk može pohraniti i do terabajt podataka

Samsung Electronics predstavio je elegantni prijenosni SSD disk T1, koji postavlja nove standarde za pohranu podataka u današnjem digitalnom svijetu. Uređaj pokreće Samsungova 3D Vertical NAND (V-NAND) tehnologija, brz je i siguran te elegantnog dizajna a namijenjen je korisnicima koji često putuju, dizajnerima kao i profesionalcima u pokretu kojima je potrebna brza pohrana i prijenos velike količine podataka.

– Prijenosni SSD disk T1 korisnicima omogućava pohranu podataka na jednome mjestu, dok ga istovremeno mogu nositi svugdje sa sobom te im pristupiti nevjerojatnom brzinom, sve to bez dodatne brige o pouzdanosti ili sigurnosti – izjavio je Unsoo Kim, viši potpredsjednik marketinga proizvoda tvrtke Samsung Electronics te dodao – digitalni način života zahtjeva pohranu podataka koja prelazi granice trenutno postojećih rješenja, što znači kompromis po pitanju mobilnosti, kapaciteta, sigurnosti i performansi. Prijenosni SSD disk T1 premošćuje ta ograničenja u svakom pogledu i trenutno je najpoželjniji vanjski uređaj za pohranu podataka.

Novi SSD disk T1 temelji se na nagrađivanoj tehnologiji Samsung SSD uređaja. Korisnicima štedi dragocjeno vrijeme iznimno brzim zapisivanje i čitanjem podataka. Uz brzu i jednostavnu mogućnost priključivanja, novi SSD disk T1 odlikuje se sekvencijalnom brzinom zapisivanja i čitanja podataka od 450 MB/s, a povezuje se brzim USB 3.0 sučeljem. Brzina zapisivanja kao i odgovora jednaka je onoj kod unutarnjih SSD diskova i do tisuću puta brža u usporedbi s klasičnim vanjskim čvrstim diskovima. Tako je T1 disku potrebno svega osam sekundi za prijenos datoteke veličine tri gigabajta, odnosno 27 sekundi za datoteku veličine 10 gigabajta, posao za kojem je klasičnom eksternom disku potrebno oko 26 odnosno 85 sekundi.

Samsung T1 nudi naprednu zaštitu podataka zahvaljujući 256-bitnoj AES enkripciji te sigurnosnim podešenjima koja je jednostavno „odraditi“ zahvaljujući intuitivnom korisničkom sučelju. U usporedbi s uobičajenom eksternim diskovima, T1 nema pomičnih dijelova pa je stoga otporniji i na mehanička oštećenja. Može izdržati opterećenje do 1500G/0,5ms a sustav Dynamic Thermal Guard aktivira se u ekstremnim temperaturnim uvjetima kako bi zaštitio disk i podatke pohranjene na njemu.

Prijenosni SSD disk T1 manji je od prosječne posjetnice i teži svega 30 grama, kompatibilan je s Windows i Mac računalima te dolazi s trogodišnjim jamstvom. Dostupan je u inačicama kapaciteta 250 gigabajta, 500 gigabajta te jednog terabajta, po preporučenim maloprodajnim cijenama od 1499, 2399 odnosno 4789 kuna.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

HAKOM-ova konferencija ˝Dan novih tehnologija˝

Andrija Jovićević  Svemirske tehnologije će u narednom desetljeću imati izuzetno snažan utjecaj na rast globalnog …