30 svibnja, 2024 5:10 pm

Samsung predstavio Exynos 9810 chipset

Kada govorimo o tehnologiji proizvodnje i plasmana chipseta po tom pitanju uvelike prednjači Samsung sa svojim Exynos modelom. Tako je danas Samsung predstavio novi Exynos 9810 chipset. Upravo će on biti glavni pokretan nadolazeći Galaxy S9/S9+ modela pametnih telefona. Što se tiče navedenog Exynosa 9810 isti je izgrađen putem 10nm proizvodnog procesa uz osam jezgreni procesor. Od njih osam, četiri dolaze sa 2,9GHz dok četiri ostale ostaje „slobodne” za dodatnu optimizaciju rada sustava i aplikacija koje će se izvoditi. Što se tiče same snage Exynos 9810 dolazi sa 40% povećanim performansama u odnosu na prethodnika. Exynos 9810 donosi i posve novi način povezivanja i korištenja LTE mreža. Da budemo jasniji riječ je o 1,2Gbps downloada odnosno čak 200 Mbps za upload.

U pogledu fotografiranja i snimanja video-zapisa kao i u pogledu otključavanja pametnog telefona Exynos 9810 pruža brže prepoznavanje osoba na fotografiji i u video-zapisima kao i kvalitetnije prepoznavanje lica korisnika za otključavanje u pogledu 3D identifikacije. Grafički segment dodijeljen je ARM Mali-G72 grafičkom procesoru koji donosi 20% više performansi nego prethodnik. Exynos 9810 donosi podršku za to 4 senzora slike, što bi značilo kako još kvalitetnije donosi rad s dual Primarnom te dual Sekundarnom kamerom. Što bi značilo kako će snimanje fotografije i video-zapisa biti posve jednostavno u UHD kvaliteti prikaza. Samsung Exynos 9810 svoju premijeru imat će na ovogodišnjem CES sajmu.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Dva američka glasovna glumca tužila su startup Lovo jer su njihovi glasovi korišteni za treniranje umjetne inteligencije

  New York Times- dvoje američkih glasovnih glumaca, Paul Skye Lehrman i Linnea Sage, nedavno …