15 lipnja, 2024 10:12 pm

Samsung Neo QLED televizori za 2021. postali prvi televizori s „Eye Care“ certifikatom

Andrija Jovićević

Tvrtka Samsung Electronics objavila je da je novi lineup Neo QLED za 2021. godinu dobio prvi „Eye Care“ certifikat i to od udruge inženjera Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), uglednog instituta za certificiranje elektrotehnike u Njemačkoj. Ovaj certifikat dokaz je predanosti tvrtke Samsung poboljšanju potrošačke pouzdanosti svojih televizora.

Svi modeli Samsung QLED televizora za 2021. godinu, koji su završili testiranje, dobili su[1] sveobuhvatni „Eye Care“ certifikat koji uključuje ocjenu sljedećih značajki: „Safety for Eyes“, „Gentle to the eyes“, razine treperenja[2], ujednačenosti[3] i vjernosti boja[4].

S jedne strane, oznaka „Safety for Eyes” dodjeljuje se proizvodima s razinama emisije plavog svjetla, ultraljubičastim i infracrvenim zrakama koje pripadaju u tzv. „izuzetu skupinu” prema klasifikaciji ograničenja emisije koju je postavila Međunarodna elektrotehnička komisija (IEC). S druge strane, oznaka „Gentle to the eyes“ dokazuje da količina suzbijanja melatonina s uređaja zadovoljava standard Međunarodne komisije za osvjetljenje (CIE).

Međunarodna elektrotehnička komisija je nevladina organizacija koja priprema i izdaje norme te preporuke za proizvode, proizvodne postupke i usluge za elektrotehniku i elektroniku, dok je Međunarodna komisija za osvjetljenje tijelo za svjetlost, osvjetljenje, boje i prostore u boji.

U okviru ovog certifikata, Samsung QLED televizori također su prepoznati kao potrošački proizvodi koji zadovoljavaju standarde ujednačenosti kvalitete slike i vjernosti boja, a za oba elementa ocjenjuje se i izvedba isporuke sadržaja.


[1] Serije QN900, QN800, QN90/95,QN85, Q80, Q70, Q60

[2] Prema standardu Međunarodne elektrotehničke komisije

[3] Prema ISO (International Standard Organization) standardu

[4] Prema IDMS (Information Display Measurement Standard) standardu

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Televizija sa Stražnjom Projekcijom: Pogled u Prošlost

Televizija sa stražnjom projekcijom (RPTV) bila je revolucionarna tehnologija koja je omogućila prikaz na velikom …