15 lipnja, 2024 9:18 pm

Samsung na CES 2022 sajmu predstavio

 

Marina Barić

Najnovije modele MICRO LED, Neo QLED i Lifestyle televizora

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je svoje najnovije modele MICRO LED, Neo QLED i Lifestyle televizora na najočekivanijem tech događaju Consumer Electronics Show (CES) 2022. Sa značajnim napretkom u kvaliteti slike i zvuka, novim mogućnostima odabira veličine zaslona te nadograđenim sučeljem s prilagodljivim dodacima, televizori u 2022. donose viziju ‘Screens Everywhere, Screens for All’ s realističnim prikazom živopisnih boja, impresivnog zvuka te hiper-personaliziranim korisničkim iskustvom.

MICRO LED: Vrhunac prikaza na zaslonu

Micro LED TVNa sajmu CES 2022 Samsung je predstavio MICRO LED zaslone u tri nove veličine – 110”, 101” i 89”, koji zahvaljujući LED diodama veličine 25 milijuna mikrometara nude najbolju kvalitetu slike u svojem rangu. Osim hardverskih inovacija, najnoviji MICRO LED zaslon podržava 20-bitnu dubinu sivih tonova s više od milijun koraka svjetline i razina boja za istinski HDR doživljaj. Također izražava 100% DCI i Adobe RGB raspon boja, a zajedno s impresivnim dizajnom koji omogućuje omjer zaslona i okvira u razini od 99,99%, donosi revolucionarne performanse za najbolje iskustvo gledanja omiljenih sadržaja.

Zaključno, MICRO LED dolazi s još boljom funkcionalnošću i značajkama prilagodbe:

  • Art Mode obogaćen je s dva ekskluzivna umjetnička djela poznatog umjetnika i dizajnera Refika Anadola.
  • Multi View omogućuje korisnicima da istovremeno gledaju sadržaj iz četiri različita izvora – s bilo kojeg ili sva četiri HDMI priključka – u 4K rezoluciji do 120 FPS-a.
  • Dolby Atmos donosi vrhunsko audio iskustvo s gornjim, bočnim i donjim kanalnim zvučnicima za višedimenzionalni zvuk koji oduzima dah.

Novi modeli Neo QLED televizora pružaju neke od najčišćih slika uz impresivni doživljaj zvuka, a sve zahvaljujući Neo Quantum procesoru koji sadrži unaprijeđeno mapiranje kontrasta s pozadinskim osvjetljenjem, povećavajući razinu svjetline s 12 na 14-bitnu gradaciju za veću kontrolu izvora svjetlosti. Novi Neo QLED televizori donose i Real Depth Enhancer, multi-inteligentni algoritam kvalitete slike, obogaćeni su i inovativnim EyeComfort načinom rada za automatsko prilagođavanje svjetline i tona zaslona, dok Dolby Atmos tehnologija s novim višekanalnim zvučnicima brine za dinamičan zvuk koji prati radnju iz svih kutova. Na kraju, novi modeli omogućavaju korištenje i Shape Adaptive Light tehnologije koja koristi Neo Quantum Procesor za analizu linija, oblika i površina za upravljanje svjetlošću iz Quantum Mini LED dioda. Time se poboljšava razina svjetline i preciznost svih oblika prikazanih na zaslonu, što će rezultirati izvanrednim i punim HDR prikazom.

Lifestyle televizori ojačani mat zaslonom
Nagrađivani Samsung Lifestyle televizori za 2022. godinu neprimjetno spajaju dizajn i tehnologiju koja stvara  jedinstveno i personalizirano korisničko iskustvo. Ovogodišnji The Frame, The Serif i The Sero ojačani su novim mat zaslonom sa svojstvima protiv odsjaja, anti-refleksije i otiska prsta što će korisnicima pružiti dosad najugodniji doživljaj gledanja omiljenog sadržaja. Također, The Frame sada dolazi s većim rasponom odabira veličine zaslona od 32” do 85”, isto kao i The Serif koji ima novi dodatak opcije veličine zaslona od 65”.

Novi Smart Hub 
U 2022. godini Samsung pametni televizori dolaze s novim Smart Hub-om koji korisnicima otkrivanje i odabir sadržaja stavlja u središte njihovih preferencija gledanja. Korisnicima je dostupna i nova aplikacija Watch Together za videorazgovor s prijateljima i obitelji dok gledaju svoje omiljene serije i filmove, što zajamčeno zbližava cijelu obitelj. Nadalje, Smart Calibration značajka osigurava podešavanje postavki za optimalnu kvalitetu slike, a korisnici na raspolaganju imaju Basic način rada za brz i jednostavan način kalibracije zaslona u roku od 30 sekundi te Professional način rada koji optimizira zaslone za netaknutu kvalitetu slike za oko 10 minuta. Gamerima je na raspolaganju Gaming Hub značajka koja donosi odličan streaming sadržaj omiljenih naslovima, dok brojna partnerstva s vodećim organizacijama u industriji kao što su NVIDIA, GeForce Now, Stadia i Utomik donose bogatu bazu igraćih naslova. Korisnici koji vole umjetnost mogu iskoristiti mogućnost NFT platform aplikacije u obliku integrirane, intuitivne platforme za pretragu i kupnju digitalnih umjetničkih djela putem MICRO LED, Neo QLED i The Frame modela televizora.

Dodatne opcije
Novi Samsung modeli televizora iz 2022. podržavaju vertikalno sučelje, uključujući Smart Hub platformu i Multi View značajku. Aplikacije kao što su YouTube i TikTok imaju mogućnost zrcaljenja i emitiranja u okomitom načinu rada isto kao i Ambient Mode+ i Art Mode, a sve uz novu tipku za rotiranje na daljinskom upravljaču koja korisnicima omogućuje jednostavno rotiranje zaslona jednim klikom na gumb.

Pomicanje granica s najnovijim Soundbarom
Samsung soundbarovi za 2022. dobili su tehnološke nadogradnje kako bi pružili još impresivnije, trodimenzionalno audio iskustvo. Q-Symphony, prepoznatljivo iskustvo surround zvuka poboljšano je s dodatnom sinkronizacijom što omogućuje soundbaru i zvučnicima TV-a još bolje povezivanje i uključivanje zvučnika gornjeg kanala istovremeno pružajući ekspanzivnu, moćnu zvučnu scenu. Također dolaze s Dolby Atmos bežićnim povezivanjem[1], bežičnom vezom pametnog televizora na Soundbar u kojoj zaslon i zvučnici soundbara pružaju nevjerojatno audio iskustvo bez kablova koji ometaju.

Predstavljan je i novi soundbar model HW-S800B Ultra Slim Soundbar, čija je glavna karakteristika uz tanki dizajn moćna reprodukcija bas zvuka zahvaljujući integraciji pasivne radijatorske tehnologije sa subwoofeerom. S vrhunskim zvučnim kanalima, novi ultra tanak model soundbara pruža istinski snažan zvuk s dubinom od 1.6”.


[1] Kompatibilan sa Samsung QLED televizorima iz 2022. godine

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Televizija sa Stražnjom Projekcijom: Pogled u Prošlost

Televizija sa stražnjom projekcijom (RPTV) bila je revolucionarna tehnologija koja je omogućila prikaz na velikom …