15 lipnja, 2024 11:19 pm

Samsung LED ekran širine 34ft

Tehnološka konglomerat Južne Koreje Samsung kreće na  tržište kino zaslona s masivnim LED zaslonom “Super-S” širokog 33,8 metara (10,3 m), s rezolucijom od 4K i priznatom vršnom razinom svjetline gotovo 10 puta veći od onog koji nudi konvencionalna digitalna projekcija filmova “.

Samsung je ugradio prvu jedinicu u kompleks Lotte Cinema World Tower u Seoulu. Prema velikom monitoru, Samsungovi tehničari također su govorili o mogućoj verziji 8K. Koncept je prvi put predstavljen na travnju CinemaCon događaj u Las Vegasu.

“Dizajniran kao LED kazališni zaslon visokog dinamičkog raspona (HDR), Cinema LED zaslon stvara veće zadivljujuće i živopisnije iskustvo gledanja kroz novu generaciju slike i istinskog zvuka zahvaljujući suradnji Harman Professional Solutions i Samsung Audio Lab .

“Osim toga, futuristički, bez izobličenja Cinema LED zaslona iskorištava postavke sivkastog kontrasta i niske tonove kako bi se prikazale najsvjetlije boje, najdublje crne boje i većina netaknute bijele boje pri gotovo beskonačnom kontrastnom omjeru”, tvrdi Samsung.

U svibnju 2017, Cinema LED Screen postao je prvi proizvod koji je postigao punu sukladnost sa cijenjenim tehnologijama digitalnih kina (Digital Cinema Initiatives, DCI) tehnoloških standarda prije njegova komercijalnog izdavanja. Ova potvrda potvrđuje sposobnost zaslona da prikaže cijeli spektar boja s nepromijenjenom točnošću.

Ljubitelji filma žele vidjeti kako Samsungovi zajednički modularni LED panel zapravo rade u praksi. I Samsung nije sam. Sony radi sa svojim panelima “Crystal LED 4K” i testiraju s vlasnicima kina. Iako se malo sumnja u prednost “svjetline”, neizbježno će se pojaviti troškovi  u narudžbi. Suvremeni sustav projekcije filmova koji uključuje lasersku projekciju (i obično se koristi par 4K projektora) i može koštati oko milijun dolara po zaslonu, industrijske tračevi ukazuju na to da će LED panel od Samsungu biti još skuplji.

https://www.youtube.com/watch?v=6xfA6BKFVvs

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Televizija sa Stražnjom Projekcijom: Pogled u Prošlost

Televizija sa stražnjom projekcijom (RPTV) bila je revolucionarna tehnologija koja je omogućila prikaz na velikom …