18 travnja, 2024 3:57 pm

Russkij mir – novi FTA paket na 56E

Na ruskom telekomunikacionom satelitu Express AT1 , koji se nalazi na orbitalnoj poziciji od 56E , lansiran je novi ruski satelitski paket sa televizijskim programima Russkij mir (Ruski svet) . Paket se distribuira u velikom obimu, koji pokriva evropski deo Rusije i njene istočne regije, kao i niz evropskih zemalja.Paket koristi dva transpondera na pomenutom satelitu za distribuciju svoje programske ponude. Multipleksi rade u DVB-S2 standardu i 8PSK modulaciji.Programi se emituju u MPEG-4 u klasičnoj SD rezoluciji, odabrani su u visokoj rezoluciji ( HDTV ).

Na prvoj frekvenciji (12,168 GHz) nalaze se odabrani programi iz prvog i drugog ruskog federalnog zemaljskog multipleksa (ali nedostaje javni Pervyj kanal) i na druga frekvencija (12,245 GHz) su programi za nepriznate države Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR) i ukrajinske teritorije koje je Rusija okupirala u oblastima Hersona i Zaporožja i na poluostrvu Krim.Druga frekvencija je imala devet dodatnih programskih pozicija (RusMir 1 do 9) slobodnih u vreme objavljivanja teksta za diseminaciju drugih programa. Još nije jasno šta će se pojaviti na ovim pozicijama.


Tehnički parametri – paket Russkij mir: satelit: Express AT1 (56°E)fr: 12,168 GHz
polarizacija: kružna,SR: 27500FEC: 3/4, DVB-S2,modulacija: 8PSK.Programi: 5 kanal, TVC (TV Centar), Telekanal Domašnyj, Karusel , Match!, Mir, Muz TV, NTV, OTR, Pervyj kanal, Pjatnica, REN TV, Rossija 1, Rossija 24, Rossijka K, Spas, STS (CTC), TNT, TV3, Zvezda.

satelit: Express AT1 (56°E)fr: 12,245 GHz,polarizacija: kružna,SR: 27500,FEC: 3/4,DVB-S2,modulacija: 8PSK.Programi: Pervyj republikanskij (DNR), Krim 24, Lugansk 24 (LNR), Oplot (DNR), Pervyj Crymskyj (Krim), STV (Sevastopolj), Tavria (Herson/Kherson /trenutno ne emituje/), Union (DNR) , VTV (Herson/Cherson) /trenutno se ne emituje/, Za TV (Melitopolj). u HD rezoluciji: Pervyi Respublikanskij (DNR),Oplot (DNR)

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

ANGA COM 2024

 Već 475 Izlagača – Planovi Prostora i Lista Izlagača Online Andrija Jovićević ANGA COM, vodeća …