3 ožujka, 2024 11:06 pm

Ruski dečiji kanal Karusel, FTA na 45E

Na multipleksu azerbejdžanskog satelitskog operatera AZERCOSMOS  počeo je sa radom ruski besplatni (FTA )  kanal Karusel International na satelitu Azerspace 2, na poziciji 45E. Karusel International je već emitovao na multipleksu Azercosmos, kodiran u Irdeto sistemu. Sada je pokrenuta druga FTA feed verzija kanala.

Stanica  emituje u MPEG-4 u SD rezoluciji (720×576).Pored stanice Karusel, u paketu se emituje i evropska verzija ruskog javnog programa Pervyj kanal (Prvi kanal).Karusel je zajednički dečiji kanal ruskih javnih emitera Pervyj kanal i VGTRK (RTR).

Multipleks sa ruskim programima se emituje na frekvenciji od 11,469 GHz preko satelita Azerspace 2. To je prvi paket sa novog satelita ovog operatera. Tehnički, to je jedan satelit, ali njime upravljaju dva operatera.

Tehnički parametri – Karusel International: Azerspace 2 (45°E), frekvencija 11,469/H, SR 19000, FEC 5/6, FTA

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Češki TV Sport 5 izgubio licence za emitovanje

Sportska stanica TV Sport 5 više neće emitovati. Češki regulator – Veće za radiodifuziju i …