19 svibnja, 2024 4:24 pm

Qualcomm Snapdragon 820 s „ultra-brzinama“ povezivanja

Autor: Nino Krstačić

qualcomm

Svakog dana „kap po kap“ dobivamo informacije koje se dotiču nadolazećeg Qualcomm chipseta. Dakako riječ je o Snapdragon 820 modelu. Iz imena se vrlo jednostavno dade zaključiti kako je riječ o nasljedniku sada još uvijek aktualnog Snapdragon 810 modela, koji još uvijek ima vrlo velikih problema s pregrijavanjem pri pojedinim modelima pametnih telefona. No ovoga puta ne želimo čitav tekst posvetiti 810 modelu, već se želimo višestruko bazirati na nadolazeći Snapdrgon 820.

Na našim stranicama jednom prilikom smo i navodili pojedine informacije o upravo ovom nadolazećem modelu, a sada ih želimo malo i proširiti. Kako doznajemo Qualcomm Snapdragon 820 će između ostalog biti izuzetno „susretljiv“ kada je u pitanju povezivanje na Internet. Bez obzira dal se radilo o povezivanju na mobilni Internet (3G, LTE) ili pak o povezivanju putem kućne mreže (Wi-Fi).

Jednom prilikom smo spomenuli kako će Snapdragon 820 posjedovati Cat 12 model chipa unutar sebe, što če mu pružati visokih 600Mbps pri download modu odnosno 150Mbps pri upload modu. Ova brojka naravno vrijdi za LTE povezivanje na Internet. Snapdragon 820 biti će prvi xhipset na tržištu koji će u sebi podržavati 4X4 model povezivanja, jednostavnije rečeno pripadajuća 4×4 značajka pružati će uređaju u kojem se Snapdragon 820 bude nalazio mnogo više (čak do četiri puta) više brzine prilikom propusnosti odnosno jačini primanja pa i slanja signala.

Antena Tuninig isto je jedna od novotarija nadolazećeg Snapdragon 820. Naime radi se o mogućnošću što jačeg odnosno što preciznijeg slanja te primanja signala (upravo navedene 4×4 značajke), samo što će Antena Tuning posebice dolaziti pri značaju pametnih telefona s unibody metalnom konstrukcijom. Kao što su to sada HTC One M9 ili pak HTC One M8, kao i aktualni Samsung Galaxy S6 modeli. Govoreći o Wi-Fi mogućnošću povezivanja na Internet, niti ovdje nemamo manje riječi odnosno manje toga za navesti.

I u ovom segmentu Qualcomm Snapdragon 820 ostaviti će zavidne rezultate odnosno značajke. Tako navedimo i to kako će pri Wi-Fi povezivanju ovaj chipset dolaziti pri max. brzini od 4,6Gbps. Kao i 2×2 jačini odašiljanja signala odnosno primanja istog s uređaja odnosno na pripadajući uređaj. Za kraj želimo reći kako će Snapdragon 820 donositi i „SpeedBar“, značajku koja će dva do tri puta brže preuzimati datoteku (sadržaj) na pretrpanim (zagušenime) javno dostupnim Wi-Fi mrežama, poput trgova, trgovačkic centara ili pak dostupnih Wi-Fi točaka u vašem omiljenom kafiću.

Iako za sada još uvjek nekako točan datum predstavljanja Qualcomm Snapdragon 820 chipseta, sigurni smo kako će on svojim dolaskom opravdati „neuspjeh“ prethodnika, odnosno svim štovateljima Qualcomm chipseta, izmamiti osmijehe na lica.

https://www.youtube.com/watch?v=EalEd7fu_K0

 

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

LG Electronics investira na streaming TV

  Izvršni direktor LG Electronicsa William Cho rekao je u utorak da je tvrtka otvorena …