20 svibnja, 2024 10:48 pm

Huawei (Google) Nexus 6P/Huawei Watch [Pristigli]

Autor: Nino Krstačić
e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

nas77

Prisjetite se kada smo imali prilike Recenzirati aktualni model Google Nexus pametnog telefona, oznake 5X (Recenzija). Tada nas je taj telefon osvojio svojom brzinom, fluidnošću te nenatrpanošću aplikacijama, kao što to inače zna biti kod pojedinih proizvođača pametnih telefona. S time na umu krenuli smo u daljnje Recenziranje Google Nexus modela, te nam je sada na test dospio Google Nexus 6P model, ovoga puta iz okrilja Kineskog Huaweia. Rujan 2015, bio je presudan za Google Nexus tržište kao i za sam Huawei. Tada je Google izbacio svoj novi Nexus model, čiju je izradu i kvalitetnu povjerio Huaweiu. S time se Huawei itekako ponio te napravio 5,7“ model pametnog telefona, koji polako naginje i prema phabletu. Moramo naglasiti kako ovaj model na prvi dodir kada smo ga uzeli u ruke ostavlja itekako upečatljiv dojam. Njegova veličina zaslona od 5,7“ te same dimenzije: 159.3x 77.8×7.3mm, nisu nikako mala stvar. Što se tiče same težine i ona nije pri onim nižim ljestvicama, 178g korisnik će itekako osjetiti u ruci nakon poduljeg korištenja, što recimo kod Google Nexus 5X modela, nije bio slučaj.

Što se tiče nekih ostalih značajki Nexus 6P donosi 1440x2560px, te gustoću od 518ppi. Corning Gorilla Glass 4 zaštitni sloj sastavni je dio prednjice ovog modela, što samo dodatno pruža sigurnost odnosno dokazuje posebnu čar koju je Google s prošlogodišnjom linijom Nexus modela na tržište i doveo. Unutrašnjost je upotpunjena Qualcomm Snapdragon 810 chipsetom te će vrlo zanimljivo biti vidjeti kako se Nexus ponaša s ovim modelom chipseta, odnosno dali i on ima problema s zagrijavanjem odnosno pregrijavanjem pri radu.

https://www.youtube.com/watch?v=4cAHL4LMNlY

Osmo-jezgreni procesor više nego dovoljan je za izvođenje kompleksnijih radnji na ovom modelu pametnog telefona. Da budem precizniji radi se o četiri-jezgre Cortex-A53, čiji radni takt iznosi 1,55GHz, odnosno o četiri-jezgre Cortex-A57, radnoga takta 2,0GHz. Grafički procesor za sve grafičke značajke pametnog telefona jest Adreno 430 grafički procesor. Ono što posebice želimo naglasiti jest kako Huawei (Google) Nexus 6P ne dolazi s utorom za microSD, odnosno isto je dostupan s kapacitetom Interne memorije od 32/16/128GB. Radne memorija iznosi 3GB. Jedan detalj nas je na prvu isto tako itekako razveselio. Radi se o kameri, odnosno o Primarnoj koja donosi rezoluciju 12MP i mogućnost snimanja 4K video-zapisa. Dok ona Sekundarna (prednja) raspolaže s 8MP te mogućnošću snimanja video-zapisa pri Full-HD rezoluciji. Android 6.0.1 Marshmallow sastavni je dio ovog pametnog telefona, što nam se svakako čini zanimljivim za istraživanje. Imamo čast što ćemo se idućih nekoliko dana imati prilike družiti s Huawei (Google) Nexus 6P pametnim telefonom.

Osim njega kako ste iz samog naslova mogli i zaključiti na testiranje smo dobili i Huawei Watch. Iz jednostavnog naziva vrlo lako se dade zaključiti kako je riječ o pametnom satu koji je na tržište dospio isto tako u rujnu 2015, godine. Veličina zaslona Huawei Watcha iznosi 1,4“, čija rezolucija iznosi 400x400px, te su same dimenzije: 42x42x11.3mm. Što se tiče Interne memorije ona dolazi s kapacitetom od 4GB te s 512MB radne memorije, dok utor za microSD karticu ne postoji. AMOLED zaslon prekriven kristalnim zaštitnim slojem te IP68 certifikat, koji garantira otpornost na prašinu te uranjanje u vodu dubine do 1,5 metara pri vremenu od 30 minuta.

Qualcomm Snapdragon 400, kao i četvero-jezgreni Cortex-A7, radnog takta 1,2GHz, sastavni su dio Huawei Watcha. Adreno 305 kao grafički procesor i Android Wear OS kao platforma za pametne satove, također su ovdje prisutni. Neizmjenjiva Li-Ion baterija kapaciteta 300mAh, pri jednom punjenju može izdržati do 2 dana kroištenja, tako makar kažu specifikacije. Pošto nam je ovo prvi pametni sat, biti će nam izuzetno zanimljivo istražiti sve njegove prednosti, no vjerujemo kako ćemo naići i na poneki nedostatak u svemu tome.

https://www.youtube.com/watch?v=-pCZDLLdbzo

Ukoliko vi imate bilo kakva pitanja, prijedloge pa i primjedbe, slobodno nam se javite na našu Facebook stranicu ili putem e-maila: nino.krstacic@sat-multimedia.com. Svakako ćemo odgovoriti na sve vaše upite, a nadolazeće Recenziranje, učiniti što zanimljivijim.


Vezani članci:

Huawei Honor 5X vrijedan interesa

Samsung Galaxy S7, poimanje “vrha” na Južno Korejski način

LG (Google) Nexus 5X / Recenzija

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

AGON by AOC širi svoju novu G4 gaming seriju

Piše: Darko Brlečić AGON by AOC – jedan od vodećih svjetskih brendova gaming monitora i …