28 ožujka, 2023 8:26 am

Pokrenuta nova društvena mreža Bluesky

Bivši izvršni direktor i osnivač Twittera Džek Dorsi, pokrenuo je novu platformu društvenih medija pod nazivom Bluesky. Slogan ove društvene mreže je da se korisnicima omogući  izgradnju zajedničke  platforme društvenih medija.Aplikaciji možete pristupiti ukoliko dobijete pozivnicu, jer se trenutno nalazi u beta fazi testiranja. Aplikacija je dostupna u Apple prodavnici, a developeri svakog dana omogućavaju pristup sve većem broju korisnika.

Bluesky je prvobitno zamišljen kao “decentralizovana društvena mreža”  2019. godine kao produžetak Twittera, ali je posle odlučeno da će platforma raditi samostalno.Bluesky je dobio 13 miliona dolara od Twittera, bez ikakvih uslova osim da nastavi istraživanje. Osnovan je pod Bluesky Public Benefit LLC,da bi onda postao Bluesky,bez  kontrolnog udela u vlasništvu Twittera.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Meta odustaje od NFT

Meta ukida svoju podršku za NFT na društvenim mrežama Facebook i Instagramu nakon što je …