20 svibnja, 2024 11:07 pm

Peta sezona regionalne ESPORT lige

 Andrija Jovićević

A1 Adria League u potrazi za novim regionalnim esport zvijezdama

Započinju kvalifikacije za timove i igrače u petoj sezoni regionalnog esport natjecanja A1 Adria League. Uz CS:GO i Clash Royale, u kojoj su se regionalni gameri već imali prilike natjecati, sada će se moći okušati i u dvije nove igre – FIFA 20 te Brawl Stars.

U ovogodišnjim sezonama A1 Adria Lige, najbolji esportaši borit će se za ukupan nagradni fond od 26.650 eura. Lani se više od 2.000 sudionika natjecalo u izuzetno napetoj trećoj i četvrtoj sezoni A1 Adria Lige koje je putem digitalnih kanala Twitch, YouTube i Facebook pratilo više od 150.000 gledatelja. Po prvi puta u regiji i među prvima u svijetu, finale se odigralo na A1 5G mreži na najvećem regionalnom gamerskom festivalu – Reboot InfoGamer powered by A1. Ovogodišnja Liga izazvat će još više uzbuđenja jer osim najpoznatije FPS igre – CS:GO, ove će se godine na PlayStation platformi igrati i popularna nogometna simulacija FIFA 20. Osim toga, kruna mobilnih naslova Clash Royale ostaje u Ligi, a uz nju prvi put igrat će se hit u svijetu mobilnog gaminga, igra koja je zabilježila nevjerojatan rast u zadnjih godinu dana – Brawl Stars.

CS:GO je naslov kojeg smo gledali u svakoj sezoni A1 Adria Lige dosad. Prošle godine smo pratili sjajno rivalstvo između Team uNIQUE s Kosova i Ex-Bluejays iz Srbije (JUGGERNAUTS), a možda nas ove godine iznenadi i neka nova ekipa. Ono što je u CS:GO svijetu postigao Astralis, to je napravio Nikola za A1AL u Clash Royaleu. Sjajni igrač organizacije QLASH naš je back-to-back prvak i ove godine glavni favorit za titulu. Preostaje nam vidjeti može li ga netko skinuti s trona. FIFA 20 je novost u Ligi – potajno smo lurkali po grupi FBC (FIFA Balkan Community) i primijetili odličan angažman scene te odlučili vratiti FIFA simulaciju tamo gdje pripada. Želimo opet vidjeti najbolje driven-crossove i najljepše golove. Brawl Stars zajednica oduševljava angažmanom na društvenim mrežama pa ćemo tako po prvi puta ove sezone saznati tko je zapravo najbolji kradljivac gemova ili najopasniji ElPrimo na Brawl Ball.

Da regionalni gameri jedva čekaju novu sezonu, potvrdio je prvak Clash Royala Nikola: „Od nove sezone A1 Adria League očekujem da bude bolja nego ikad! Dobro je da je stil natjecanja promijenjen i po prvi put ćemo gledati timsko natjecanje umjesto individualnog, nagrade su veće, a kompetitivna regionalna scena je jača nego ikad! Uživajte u odličnim mečevima tokom pete sezone i ostanite doma, čuvajte sebe i svoju obitelj.“

Kvalifikacije započinju od 7. svibnja za sve četiri igre. Potpuno su otvorene za sve igrače iz regije koji zadovoljavaju dobnu granicu i žele doživjeti uzbuđenje esporta.

„Napredak koji smo ostvarili od prve sezone čini nas ponosnima i optimističnima. Popularnost esporta te gaming kulture i dalje ubrzano raste, a taj pozitivan trend slijedi i A1 Adria League. Peta sezona koja je pred nama, ujedno je prva koju organiziramo samostalno, ali ponovno uz pomoć proširenog tima koje čine entuzijasti iz Hrvatske i regije. U ovo izazovno vrijeme ograničavanja kretanja i izolacije, igranje videoigara dobar je način za smanjenje stresa i negativnih emocija, a daje i osjećaj pripadnosti zajednici. Upravo zbog regionalne esport zajednice, uložit ćemo dodatan trud da ovu 2020. godinu pamtimo i po lijepim i zabavnim stvarima koje će nam donijeti nova natjecanja unutar Lige, ali i druge gaming aktivnosti kao što je A1 Game Night,“ poručila je Monika Majstorović, direktorica marketinga za privatne korisnike A1 Hrvatska.

Naime, osim A1 Adria Lige, gameri regije imaju novo, online mjesto okupljanja. Na A1 YouTube kanalu, svake srijede od 20 do 21 sat održava se A1 Game Night. Na prvom je livestreamu, održanom 22. travnja PVTmole razvalio Clash Royale. I svake sljedeće srijede na rasporedu je nova igra i novo lice gamerske scene s kojim se može chatati, odmjeriti snage u polusatnom turniru, a oni najbolji mogu osvojiti i nagrade. 29. travnja voditelj A1 Game Nighta uz FIFA 20 turnir bit će Malajski Tapir.

Dovoljno je razloga da se, u situaciji u kojoj smo pogođeni epidemijom koronavirusa i mjerama koje ograničavanju kretanje, uz najpoznatije regionalne gaming zvijezde okušaju spretnost i vještine na najboljoj mobilnoj mreži i ostane doma, baš kao što su neki od njih preporučili na A1AL YouTube kanalu.

  1. sezona A1 Adria Lige

Igre: CS:GO, FIFA 20, Clash Royale, Brawl Stars

Datumi kvalifikacija:

Brawl Stars – 7. svibnja do 25. svibnja

Clash Royale – 8. svibnja do 26. svibnja

FIFA 20 – 9. svibnja do 27. svibnja

CS:GO – 9. i 10. svibnja do 28. svibnja

 

Ukupni nagradni fond 5. i 6. sezone:

Counter-Strike: Global Offensive (PC) – 15.000 €

FIFA (PlayStation) – 3.650 €

Brawl Stars (Mobile) – 4.000 €

Clash Royale (Mobile) – 4.000 €

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

AGON by AOC širi svoju novu G4 gaming seriju

Piše: Darko Brlečić AGON by AOC – jedan od vodećih svjetskih brendova gaming monitora i …