19 svibnja, 2024 1:28 pm

Partnerski program za YouTube od sada dostupan i u Hrvatskoj

Josko Mrndze YouTube 

Hrvatski autori video sadržaja sada imaju mogućnost proširiti svoj doseg, povećati broj svojih kanala i monetizirati sadržaj na YouTubeu

 Google je najavio dostupnost Partnerskog programa za YouTube u Hrvatskoj koji će otvoriti nove prilike lokalnim autorima video sadržaja.

YouTube pruža nebrojene mogućnosti svim autorima video sadržaja, omogućujući im monetizaciju kvalitetnog sadržaja, praćenje uspješnosti te da se na nove načine povežu s lokalnom i međunarodnom publikom. Od sada hrvatski autori video sadržaja mogu ne samo proširiti svoj doseg, već i potencijal zarade.

Pogodnosti Partnerskog programa za YouTube          

Postajanje YouTube partnerom omogućuje autorima video sadržaja da osim zarade od relevantnih oglasa i/ili naknada iskoriste i fleksibilnost koju donosi neisključivi ugovor – YouTube ne ograničava partnerima gdje mogu postavljati i distribuirati svoj sadržaj, već dozvoljava monetiziranje video sadržaja na YouTubeu ili drugdje.

Pristupanjem Partnerskom programu svi autori video sadržaja mogu iskoristiti razne pogodnosti, značajke i programe koje YouTube pruža kao pomoć pri izradi kanala i stjecanju publike, poput Priručnika za autore, Akademije za autore ili pristupa Portalu za autore, koji nude programe i alate koji će pomoći u stvaranju boljeg sadržaja, izgradnje baze fanova te pretvoriti kreativnost u karijeru.

Uz to, svi autori mogu pratiti izvedbu kanala i njome upravljati – YouTube Analytics pruža različite izvještaje kako bi omogućio praćenje izvedbe i zarade na YouTubeu, te autorima pomogao da budu još uspješniji.

„Postoji više od milijun kanala iz više od 30 zemalja koji ostvaruju prihod putem Partnerskog programa za YouTube. Mi želimo i moramo biti tamo gdje su potencijalni korisnici. Više od milijardu jedinstvenih korisnika mjesečno na YouTubeu i 100 sati prenesenih video materijala svake minute govori da postoji velik broj uključenih korisnika koji pretražuju, gledaju, „lajkaju“, dijele i komentiraju video sadržaj na YouTubeu. Sretni smo što se autori video sadržaja iz Hrvatske konačno mogu pridružiti ovoj zajednici te ćemo se potruditi pomoći im monetizirati sadržaj, razviti i poboljšati njihove vještine i kreativnost, kao i da se umreže i surađuju s drugim partnerima“, izjavio je direktor tvrtke Google za regiju Adriatics.

Prijavite se kako biste imali priliku upoznati se s aktivnostima i programima na YouTubeu (radionice, predavanja i mogućnosti monetizacije) za autore video sadržaja u Hrvatskoj.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

HAKOM-ova konferencija ˝Dan novih tehnologija˝

Andrija Jovićević  Svemirske tehnologije će u narednom desetljeću imati izuzetno snažan utjecaj na rast globalnog …