13 lipnja, 2024 10:11 pm

Panasonic SC-AKX710 – TEST by Darko Brlečić

GLASNO I JASNO

PIŠE: Darko  Brlečić

Glazba je zvonka radost, Tako su nekada počinjale reklame za novu sezonu klasične glazbe prezentirane u Koncertnoj Dvorani Vatroslav Lisinski. Zaista,  glazba je zvonka radost. Doduše u današnje vrijeme ta vrsta radosti dobiva nove elemente koji to pretaču u glasnoću i jasnoću. Tako to današnja mlada populacija doživljava. U redakciju je na testni panel stigao Mini sustav  Panasonic SC-AKX710.

Estetski pristup

Mini sustav SC-AKX710 koji je došao na testiranje je estetska simbioza plastike, metala i drveta. Glavna jedinica CD/USB Receiver je smještena u aluminijsko kućište na čijoj prednjoj plohi dominira plastična maska s informativnim zaslonom, funkcijskim tipkama, DJ rotirajuća tipka, USB priključci, te priključci za mikrofone. Da dobro ste pročitali, dva priključka za mikrofone. Naime, u Panasonicu su svjesni da mlađa populacija voli žive izvedbe tipa karaoke, pa u tom svjetlu treba pozitivno gledati na mogućnost priključivanja dva mikrofona. Deklarirana snaga ugrađenog pojačala iznosi 500 watta pri impedanciji od 2Ohma.

Priloženi stereo par zvučnika izrađen je od drveta s napadnom crnom plastičnom zaštitnom maskom na prednjoj plohi. Onako da djeluje robusno za mlade ljude. Konstrukcija zvučnika u ovom Mini sustavu je nadasve zanimljiva. Naime, unutar zvučne kutije se nalazi tzv. Super Woofer od 20cm, zatim woofer od 8cm i visokotonac od 6cm. Iz navedenog se može zaključiti da je proizvođač bacio glavne karte na reprodukciju dubokih tonova kako bi privukao ljubitelje urbane glazbe.  U paketu ovog Mini Sustava dolazi omanji daljinski upravljač preko kojega uporabnost dobiva novu dimenziju.

Funkcionalnost u službi lude zabave

Nakon prvog preslušavanja bilo je jasno kamo tendira proizvođač s ovakvom vrstom uređaja. Zvuk je vrlo jasan, glasan ali ne iritantan, s dominacijom dubokih tonova. Ugrađeni EQ omogućuje korekciju zvuka prema glazbenom žanru, što u konačnici nije loše. Doduše snimke pop/rock glazbe starijeg datuma na poziciji FLAT će zvučati tanko i plošno, dok premještanjem na ROCK sve dolazi na svoje mjesto. Reprodukcija  glazbe s USB memorije je besprijekorna, Panasonic čita sve formate. Poseban gušt je bio igranje s tzv. EQ postavkama gdje se može osjetiti drastična promjena, naravno ovisno o instrumentu koji dominira glazbom. Tako sam preslušao poznatog jazz glazbenika Jana Hammera, odnosno njegove nekadašnje radove koji su se odnosili na soundtrackove za krimi serije. Njegovi nekadašnji radovi su obilovali punokrvnim zvukom raznih klavijatura, sintesajzera i tome slično. Album – Escape From Television zvučao je sasvim drugačije, nešto poput live verzije, s time da se osjetio lagani ECHO koji je dolazio iz pozadine.  Da budem iskren, nisam pobornik tonskih modula tipa AIRQAKE BASS, no u ovom slučaju to ima nekakvog smisla jer se njime dobiva zabavni zvučni efekt. Kako bi zabava bila potpunija tu se nalaze dva mikrofonska priključka za izvedbu KARAOKA. Dušu dalo za rođendanske proslave, traženje novih pjevačkih zvijezda ili za neometanu iritaciju susjeda.

Tehničke specifikacije:
Vrsta: Mini Sustav
Snaga: 2×500 watta (2Ohma)
Zvučnički sustav: Trostazni
AIRQAKE BASS : Da
DJ Efekti: Da
Disk za reprodukciju: CD-R/RW
Pohrana: 4GB
USB: 1x reprodukcija, 1x snimanje
Priključak za mikrofon: 2x(6,3mm)
KARAOKE: Da
Audio ulaz: 1
FM: 30 postaja
Bluetooth: Da
Pilot: Classic Remote
Prosječna maloprodajna cijena:  2.900 kn
Ustupio:

Panasonic Hrvatska
Brune Bušića 27
10020 Zagreb

Ukupan dojam

Dizajn i kvaliteta izrade - 9
Kvaliteta zvuka - 9
Opremljenost - 9
Mogućnosti - 9
Uloženo/dobiveno - 9

9

Ocjena

Držim da ovakve mini sustave ne treba baš u velikom luku zaobilaziti. Ipak oni su namijenjeni populaciji koja preferira modernu glazbu, jasno, dinamično i glasno. Pozitivno: integrirana memorija od 4GB, mogućnost snimanja na USB pohranu, DJ efekti, reprodukcija preko KARAOKA, jasan i glasan zvuk Negativno: Ništa

User Rating: 4.65 ( 2 votes)

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Top 4 Google TV trikova koje morate probati

Andrija Jovićević Google TV kruži već gotovo deset godina. Lansiran je kao Android TV 2014. …