19 svibnja, 2024 4:27 pm

Panasonic predstavlja dva nova 4K kamkordera i Full-HD flagship kamkorder

Panasonic s ponosom predstavlja dva 4K kamkordera (HC-VXF1/HC-VX1) i Full HD kamkorder (HC-V800) koji posjeduje novi senzor i novi objektiv za značajno unaprjeđenje kvalitete prikaza. Svaki od novih kamkordera korisnicima donosi iznimne optičke mogućnosti uključujući 25-milimetarski* širokokutni objektiv (24x zoom) te postiže brzo i precizno izoštravanje u 4K i FHD formatima čime je unaprjeđena funkcija automatskog fokusiranja, inače ključna kod izrade video-zapisa.

Ovi novi dodaci Panasonicovoj liniji kamkordera visoke kvalitete predstavljaju odgovore na potrebe korisnika u rasponu od onih profesionalaca koji zahtijevaju čistokrvnu 4K kvalitetu pa do onih koji žele tek sačuvati poneku uspomenu u impresivnom prikazu.

Novi veliki BSI MOS senzor koji se nalazi na 4K kamkorderima HC-VXF1 i HC-VX1 te na Full HD kamkorderu HC-V800, u kombinaciji sa svijetlim objektivom (F1.8), unaprijedio je performanse snimanja u slabije osvijetljenim prizorima za otprilike 70 posto u odnosu na prethodne 4K modele. Smanjenjem šuma kod slabije osvijetljenih prizora, poput onih u zatvorenim prostorima ili tijekom noći, videografi su sada u mogućnosti izraditi savršeni video-zapis bilo kada i bilo gdje.

Vrhunski video-zapisi u 4K kvaliteti

Zabilježite najbolje iz vašeg svijeta u fantastičnoj 4K kvaliteti prikaza visoke definicije koja je dostupna s Pnasonicovim novim kamkorderima HC-VXF1 i HC-VX1. Objektivi iznimnih mogućnosti koji su zadovoljili stroge LEICA-ine kriterije za rezoluciju i kontrast minimiziraju flare i ghost efekte kako bi u svakom trenutku isporučili vrhunski video-zapis. Kod snimanja u 4K Photo načinu rada, čak i oni trenutke koje nije moguće zabilježiti uzastopnim okidanjem single-lens fotoaparata, sada je iz video-zapisa moguće “izvući” kao fotografije.

Snimanje iz blizine i u krupnom planu

Nedavno razvijeni objektiv Leica Dicomar (HC-VXF1 / HC-VX1 / HC-V800) donosi iznimno jaki optički zoom (24x) koji pokriva raspon od 25mm* širokokutnog do 600mm telefoto zoomiranja. Sustav objektiva s četiri pogonske jedinice oslanja se na neovisni rad četiri grupe leća kako bi se postigao optički 24x zoom i kompaktna veličina. Vrhunske širokokutne mogućnosti omogućuju smještanje velikog broja ljudi ili dugačkog pejzaža u kadar, a istovremeno su korisne i kod snimanja selfeija s rotirajućim LCD ekranima.

 Novi HYBRID O.I.S. (Optical Image Stabilizer)

O.I.S. koji se nalazi u 4K kamkorderima HC-VXF1 i HCVX1 te u FHD kamkorderu HC-V800 dodatno je razvijena verzija prethodnog 5-osnog HYBRID O.I.S.-a zahvaljujući tehnologijama Ball O.I.S. i Adaptive O.I.S.

Ball O.I.S smanjuje pritisak na pogonsku jedinicu i značajno unaprjeđuje korekcije smetnji koje izazivaju manji trzaji ruke. Adaptive O.I.S. automatski optimizira učinkovitost O.I.S-a podešavanjem mehaničke kontrole O.I.S-a ovisno o pozicijama snimanja, uvjetima snimanja i karakteristikama koje pojedini korisnik upotrebljava. Novi HYBRID O.I.S. dodatno smanjuje šum koji proizvodi prirodni pokret ruke, posebno tijekom zoomiranja, što korisnicima omogućuje “oporavak” čistih snimki čak i kod snažnog 24X zooma. Funkcija Level Shot automatski detektira i ispravlja kosine kod snimaka.

Panasonicov flagship model 4K kamkordera HC-VXF1 opremljen je naprednim funkcijama i karakteristikama koje će zadovoljiti i potrebe profesionalaca i potrebe ambicioznih amaterskih korisnika. Pomično tražilo omogućuje vam “hvatanje” predmeta snimanja u svim uvjetima. Kontrolni prsten pak donosi profesionalni standard i brzo podešavanje izoštravanja, zooma i otvora blende pomoću prstena.

Dvije zasebne tipke (Manual/Auto i Focus/Iris/Zoom) omogućuju brzo prebacivanje. Također, model HC-VXF1 opremljen je funkcijama i karakteristikama koje su na iznimnoj cijeni kod profesionalnih proizvoda – poput funkcija Variable White Balance s podesivim rasponom od 2000 K do 15 000 K, Focus Expand/Peaking funkcija i User tipka koja će se zadovoljiti prohtjeve svakog korisnika.

4K Cropping funkcija za snimanje

4K Cropping funkcija, dostupna na modelima HC-VXF1 i HCVC1 originalna je Panasonicova funkcija koja vam omogućuje širokokutno snimanje u 4K-u i jednostavno naknadno uređivanje snimke čije komadiće kasnije možete pohraniti u formatu FHD fotografije. Ova vrsta naknadnog uređivanja moguća je i kod zoomiranih snimki te također nudi mogućnost naknadne promjene kuta snimanja kako bi se sačuvale scene koje imaju određene greške.

4K Cropping funkcija nudi i neke nove dodatne mogućnosti kao što je Post Auto Tracking (Auto Tracking Corp) koja vam primjerice omogućuje širokokutno 4K snimanje djeteta u brzom pokretu s praćenjem njihova lica te ekstrakciju FHD zapisa u kojem nema ispadanja iz kadra, kao i mogućnost istovremenog dodavanja stabilizirajućih efekata na zapis. Nova Post Manual Tracking (Manual Tracking Crop) funkcija omogućuje vam da predmete snimanja koji se kreću nepredvidiljivo pratite prstom i tako promijenite kut snimanja. Na koncu, Post Close-Up (Fixed Crop) funkcija je savršeno pomagalo u situacijama koje su obilježene malenom količinom pokreta koji svejedno ne želite – funkcija korisnicima omogućuje širokokutno snimanje u 4K formatu i jednostavno naknadno izrezivanje željenog dijela.

Efekt Cinema Like efekt koji je dostupan na svim 4K modelima (HC-VXF1/HC-VX1/HC-V800**) korisnicima donosi tehnike snimanja koje se koriste u filmskoj produkciji kao što su Slow & Quick Video, Slow Zoom, Slow Motion Video i Daily Zoom. Ovi kompaktni 4K kamkorderi donose mnogo zabave u izradi vide-zapisa koji podsjećaju na filmske uratke.


* Ekvivalent kameri od 35mm. Dostupan u 4K i FHD/24p načinima rada.

** HC-V800 je kompatibilan samo s načinom snimanja Slow Motion.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Philips monitori E1 linije predstavljaju

Tri nova višenamjenska modela za hibridni i remote rad  Andrija Jovićević  U ožujku se seriji …