19 svibnja, 2024 12:45 pm

Onkyo&Pioneer Novi AV receiveri

Novi AV receiveri s HDMI 2.1 podrškom

Piše: Darko Brlečić

Renomirani duo krenuo je u žestoku tržišnu utakmicu s novim AV receiverima koji posjeduju podršku za HDMI 2.1 .

Mnogi se pitaju : Zašto je HDMI 2.1 toliko bitan kod AV uređaja ? je vrlo jednostavan   ! Onaj tko želi maksimalnu propusnost zvuka i slike uz 4K ili 8K rezoluciju s modernih uređaja kao što su  Blu ray univerzalni reproduktori , igrače konzole ili kombinirani satelitsko-medijski playeri jednostavno mora koristiti HDMI poveznicu, po mogućnosti nove iteracije.

Novi AV receiveri dolaze s podrškom za VBRR protok(Variable Refresh Rate) poznatije kao promjenjiva brzina osvježavanja, također tu je eARC(enhanced Audio Return Channel) poboljšani povratni audio kanal koji služi za komunikaciju televizora s konzolama, univerzalnim reproduktorima i  to putem    eARC veze. Formati tipa Dolby Atmos, DTSX su podržani. Bluetooth poveznica, te glasovne kontrole kao što su Google Assistant i Amazon Alexa su uključene.

Onkyo je predstavio četiri nova AV receivera : TX-NR5100, TX-NR6100, TX-NR7100 i TX-RZ50, dok Pioneer je predstavio tri nova modela : VSX-LX105, VSX-LX305 i VSX-LX505. Detaljnije specifikacije, dostupnost i cijene će tek biti kasnije poznate.

https://onkyo.com/countryselector/companyprofile/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Philips monitori E1 linije predstavljaju

Tri nova višenamjenska modela za hibridni i remote rad  Andrija Jovićević  U ožujku se seriji …