19 svibnja, 2024 2:26 pm

Novi Dell PowerEdge serije C organizacijama omogućava računarstvo visokih performansi

PowerEdge C6320

 

  • Novi server PowerEdge serije C optimizira nove računalne tehnologije i tehnologije pohrane podataka za zahtjevno računarstvo visokih performansi, web-tech i cloud computing okruženja
  • Ravnoteža računarstva i pohrane u kombinaciji s automatiziranim upravljanjem čini PowerEdge C6320 idealnim za hiper-konvergirana rješenja i uređaje
  • PowerEdge C6320 pruža i do dvaput bolje performanse u odnosu na prethodnu generaciju vodećeg HPC-a te može postići 999 gigaflopsa na jednom serveru
  • Razvojna jedinica Sveučilišta Kalifornije, San Diego Supercomputer centar (SDSC) razvila je novo superračunalo peta razine Comet koje iskorištava 27 rackova PowerEdgea C6320, odnosno ukupno 1.944 nodova ili 46.656 jezgri; to je peterostruko povećanje u računalnoj sposobnosti u odnosu na prethodni SDSC sustav

 Dell nastavlja pomicati granice računarstva visoke produktivnosti (HPC) i big data, predstavivši PowerEdge C6320, posljednje izdanje u 13. generaciji Dell PowerEdge portfelja servera. PowerEdge C6320 pruža i do dva puta bolje performanse u vodećoj HPC izvedbi(1), te nudi najbolju kombinaciju troškovno učinkovitog računarstva i pohrane u kompaktnoj 2U šasiji za HPC te hiper-konvergirana rješenja i uređaje.

Pojam usklađivanja HPC-a i big data u stalnom je porastu u posljednjih nekoliko godina. S obzirom da su analitika i big data od ključne važnosti organizacijama svih veličina i industrija, tradicionalni IT odjeli uzimaju u obzir HPC rješenja kako bi ustupili brze i pouzdane informacije poduzetnicima te kako bi oni mogli donositi informirane odluke.

Budući da hiper-konvergirani sustavi poput Dell Engineered Solutions za VMware EVO: RAIL te Dell’s XC Serije za Web-scale konvergirane uređaje sada čine najbrže rastući dio cjelokupnog tržišta konvergirane infrastrukture, PowerEdge C6320 sa svojim ugrađenim softverom za upravljanje čini idealnu platformu za takve uređaje. Prema podacima IDC-a, očekuje se da će se prodaja hiper-konvergiranih sustava povećati za 116,2 posto u ovoj godini, u odnosu na prethodnu, što iznosi 806,8 milijuna USD. Također se očekuje se da će tržište porasti za 59,7 posto na godišnjoj stopi rasta (CAGR) u vremenu od 2014. do 2019. godine, pri čemu će generirati više od 3,9 milijardi dolara u ukupnoj prodaji(2).

DellPowerEdge C6320, namijenjen za računarstvo visokih performansi

PowerEdge C6320 je dizajniran kako bi ponudio četiri nezavisna serverska noda u 2U šasiji. U usporedbi s prethodnom generacijom, pruža dvostruko poboljšanje performansi po LinPack specifikaciji(1), poboljšanje do 45 posto na SPECint benchmarkingu(3) te do 28 posto poboljšanu energetsku učinkovitost na SpecPower benchmarkingu(4). Ovo omogućuje korisnicima da optimiziraju performanse uređaja i produktivnost uz očuvanje energije te uštedu u tradicionalnom podatkovnom centru.

PowerEdge C6320 opremljen je posljednjom generacijom Intel Xeon E5-2600 v3 procesora te pruža do 18 jezgri po utoru (144 jezgri po 2U šasiji), do 512GB DDR4 memorije te do 72TB fleksibilne lokalne pohrane. Uz to, PowerEdge C6320 sada dolazi u integraciji s iDRAC8 s Lifecycle Controllerom. Korištenjem iDRAC8, korisnici mogu automatizirati rutinska upravljanja zadacima te smanjiti vrijeme i broj koraka kako bi implementirali, pratili i ažurirali svoje servere tijekom njihovog životnog ciklusa.

Za najzahtjevnija HPC i big data radna opterećenja, korisnici mogu upariti PowerEdge C6320 s optimiziranim PowerEdge C4130. Kako se organizacije sve više okreću prema akceleratorima radnog opterećenja, PowerEdge C4130 je izrađen kao fleksibilan rack server s ciljem ubrzavanja najzahtjevnijih razina opterećenja. PowerEdge C4130 pruža i do 33 posto veću gustoću akceleratora od svojih najbližih konkurenata(5) te 400 posto više PCIe akceleratora po procesoru po rack jedinici od usporedivih HP sustava(6). PowerEdge C4130 može postići više od 7,2 teraflopa na jednom 1U serveru te ima omjer performansi i vata do 4,17 gigaflopa po vatu(7).

Dell PowerEdge C6320 pokreće Comet

Comet je novo super računalo peta razine dizajnirano da transformira napredno znanstveno računarstvo širenjem pristupa i kapaciteta u tradicionalnim te istraživačkim područjima. Razvijen u San Diego Supercomputer centru (SDSC) na Sveučilištu Kalifornije, Comet uključuje 27 ormara PowerEdge C6320 računskih nodova te je dizajniran kako bi optimizirao kapacitet za poslove umjerenih razina. S ukupno 1,944 nodova ili 46,656 jezgri, Comet pruža peterostruko povećanje računalne sposobnosti u odnosu na prethodni SDSC HPC sustav.

Kažemo kako Comet pruža “HPC za 99 posto” – radi se o pružanju visokih performansi računarstva vrlo velikoj istraživačkoj zajednici te otvaranju novih prostora za otkrića”, izjavio je direktor SDSC-a Michael Norman, glavni istražitelj za projekt Comet. “U cilju omogućavanja istraživanja većoj zajednici korisnika, morali smo početi s čvrstim temeljima hardvera. Izabrali smo Dell PowerEdge C6320s zbog ugleda kompanije u HPC segmentu, vodećim dizajnom hardvera i inovacijama, te jednostavnosti implementacije. Uzbuđeni smo što ćemo raditi s Dellom i omogućiti pristup istraživačima koji se ranije nisu oslanjali na superračunala kako bi ubrzali svoja otkrića.

Dell PowerEdge C6320za hiper-konvergiranje

Dell pruža hiper-konvergirana rješenja s unaprijed konfiguriranim softverom i hardverom, integriranima kako bi se ciljala specifična rješenja u eri definiranih softvera. Dizajniran kao modularna platforma, PowerEdge C6320 je idealna hardverska platforma za takva rješenja, uključujući Dell Engineered Solutions za VMware EVO: RAIL i Dell XC Serije web-scale konvergiranih uređaja. PowerEdge C6320 pruža odgovarajuću kombinaciju performansi procesora, računskih nodova i lokalnih mogućnosti pohrane s vodećim agent-free server upravljačkim alatima omogućujući korisnicima da brzo razviju, održe i upravljaju svojim rješenjima.

Kako su organizacije i dalje preplavljene informacijama, nema povećanja korelacije između analitike podataka i računarstva visokih performansi”, rekao je Ashley Gorakhpurwalla, potpredsjednik i generalni direktor Dell Server Solutions. “Od podržavanja revolucionarnih otkrića vodećih istraživačkih organizacija, do ubrzavanja razvoja proizvoda i usluga za vodeće IT kompanije, PowerEdge C6320 je posljednji primjer Dellove predanosti da pomaže organizacijama u odgovaranju na buduće poslovne izazove, dok im omogućuje da iskoriste podatke za ostvarivanje kompetitivne prednosti.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

HAKOM-ova konferencija ˝Dan novih tehnologija˝

Andrija Jovićević  Svemirske tehnologije će u narednom desetljeću imati izuzetno snažan utjecaj na rast globalnog …