17 lipnja, 2024 3:14 pm

Novi Apple TV želi prikazivati YouTube u 4K

Nekoliko tjedana prije, Apple je najavio svoj najnoviji Apple TV koji ima sposobnost reprodukcije videozapisa u 4K, nešto što Apple TV korisnici već dugo traže Apple, a tvrtka je konačno isporučena gdje korisnici mogu očekivati ​​uživanje u 4K videozapisima od likova iTunes i Netflix.

Međutim, čini se da ako uživate u gledanju 4K videozapisa na usluzi YouTube, evo što treba uzeti u obzir. Prema ranijim pregledima novog Apple TV-a, otkriveno je da uređaj neće podržavati 4K YouTube videozapise. Iako Apple još nije službeno komentirao to, Nagađa se da je to zbog Googlea koji koristi VP9 kodek, dok Apple TV podržava H.264 / HEVC.
Kao što AppleInsider ističe, novi čipset na Apple TV-u ne podržava hardversko kodiranje / dekodiranje, ali Apple je mogao ići putem softvera, ali iz nekog razloga nije odlučio. H.264 / HEVC video format je široko podržan, ali s obzirom na veliku platformu YouTube, iznenađujuće je da Apple nije napravio izuzetak.
Možda će u budućnosti Apple i Google doći do neke vrste ugovora za Apple da podrže kodek VP9, ​​ali za sada to izgleda kao da ćete morati uživati ​​u svojim videozapisima na YouTubeu u Full HD.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …