21 svibnja, 2024 12:13 am

Nokia dolazi na MWC 2017 s nadolazećim pametnim telefonom

Autor: Nino Krstačić

cc3

Premda još nismo niti zakoračili u 2017, godinu pojedine tvrtke te nadolazeća događanja već sada kazuju što će te kako biti predstavljeno iduće 2017, godine. Jedna od njih je i Finska tvrtka „Nokia“ koja navodi kako će na Mobile World Congress koji će se od 27.2 do 2.3 održavati u Barceloni. Posebnost ovog IT/ICT događanja dobro nam je poznata ali se čini kako će ova nadolazeći ipak biti drugačiji u odnosu na prošle. Glavna posebnost jest ta što će Finska tvrtka „Nokia“ po prvi puta predstaviti svoj punokrvni pametni telefon istoimenog naziva „Nokia“. Temeljit će se na Android mobilnoj platformi a ako je vjerovati dosadašnjim izvorima točnija na 7.0 Nougat.

bb2

Nokia će osim Android mobilne platforme posjedovati i značajke srednjeg cjenovnog razreda. Da budemo precizniji raditi će se o Snapdragon 430 chipsetu radnoga takta 1,4GHz. Radna memorija prema svemu sudeći iznositi će 3GB dok će Interna memorija iznositi 16GB ili pak 32GB, ovisno o želji kupca. Primarna kamera posjedovati će rezoluciju od 16MP dok će zaslon dolaziti pri Full-HD rezoluciji, veličine 5,5“.

nn

Oslonimo se na prijašnje navode koji kazuju kako će Nokia svojem idućem (prvom) pametnom telefonu dati ime D1C, onda će Nokia D1C biti punokrvni Androidaš pri izuzetno jakoj konkurenciji, ali tko zna.


Vezani članci:

“Hill Climb Racing 2” dolazi na Android ubrzo te zatim i na App Store

HP i Microsoft udružuju snage ka povezivanju Wondows 10 Mobile platforme

Android 7.0 Nougat dolazi na HTC perjanice

 

 

 

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

AGON by AOC širi svoju novu G4 gaming seriju

Piše: Darko Brlečić AGON by AOC – jedan od vodećih svjetskih brendova gaming monitora i …