17 lipnja, 2024 4:49 pm

Mobilni uređaji povećavaju online prikaz videozapisa za 20 posto u 2017. godini

Online videozapis ide mobilno, jer je novo izvješće tvrtke Zenith otkrilo da su mobilni uređaji ključni čimbenik povećanja svakodnevnog gledanja videozapisa od strane potrošača. Izvješće predviđa da će prosječni potrošač provesti 47,4 minuta dnevno gledajući videozapise na mreži, što je porast od 20 posto u odnosu na 2016. godinu.
Taj rast, prema Zenitu, može se pripisati povećanju od 35 posto gledanja na mobilnim uređajima poput pametnih telefona i tableta u prosjeku 28,8 minuta dnevno. Fiksni uređaji – tj. računala, prijenosna računala i pametni televizori – porast će samo 2 posto na 18,6 minuta dnevno. Ovogodišnji rezultati navodno će biti vrhunac gledanja on-line videozapisa za fiksne uređaje, jer bilo koji rast koji se događa s pametnim televizorima neće moći nadoknaditi pad gledanja na stolnim računalima i prijenosnim računalima, po Zenithu, koji očekuje da će se fiksni uređaji smanjiti 1 posto 2018. i 2 posto 2019. godine. Neprekidno, širenjem mobilnih uređaja, poboljšanim prikazima i bržim mobilnim podatkovnim vezama, gledanje mobitela nastavit će rasti, a Zentih predviđa da će do 2019. godine doći do 72 posto ukupnog gledanja videozapisa na mreži.
Očekuje se da će mobilni uređaj također nadmašiti fiksne uređaje s mrežnim videooglašavanjem. Od ove godine, fiksni video adspend je više nego mobilni, s 15,2 milijarde dolara na 12 milijardi dolara. Međutim, do iduće godine očekuje se da će ovi brojevi biti okrenuti, dok će se predviđanje mobilnih oglasa iznositi na 18 milijardi dolara, a fiksni videozapis ostaje na 15 milijardi dolara. Ukupni online video oglašavanje postaje sve važniji, što čini 28 posto ukupnih izdataka za oglašavanje na digitalnom zaslonu u 2017. godini, a očekuje se da će do 2019. dosegnuti 31 posto.
Ovi nalazi potječu iz trećeg izdanja Zenithove godišnjeg izvješća “Online video predviđanja”. Ovogodišnje izvješće obuhvatilo je 63 tržišta i prognoziralo konzumiranje i oglašavanje na internetu putem komentara o razvoju pojedinih tržišta od strane lokalnih stručnjaka.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …