19 svibnja, 2024 5:39 pm

MF Nu-Vista PRE, PAS, PAM

 

Piše: Darko Brlečić

Antony Michaelson, osnivač Musical Fidelityja i profesionalni glazbenik, oduvijek je sanjao o tome da napravi audio sustav koji zvuči poput cijevnih i klasa A pojačala. Topao i muzikalan, ali također omogućuje dinamičnu reprodukciju glazbe u stvarnom životu, posebno velikih orkestara. Sada su se njegovi snovi ostvarili. Nakon izvrsnih velikih integriranih pojačala i raznih mono blokova stigla je svojevrsna referenca. Procjene utrošenih sredstava govore da je potrošeno više V od milijun eura uloženo je u troškove dizajna kako bi se Musical Fidelity lansirao u sam vrh  najboljih. Autor ovih redaka smatar da MF to je već jedno duže vrijeme.  Nova   generacija  vrhunskih audio proizvoda pod imenom  NU-VISTA by Musical Fidelity. PRE, PAS i PAM je prvi korak u najboljem u današnjem dizajnu pojačala.

Nu-Vista PRE

Na temelju oprobanog dizajna  Nu-Vista 800 odluka je pala na balansirani ustroj.  Nu-Vista PRE ima isprobani i testirani Nu-Vista stupanj koji sadrži 6S51N nuvistore u diskretnom bafferu pojačala klase A. Tehnički gledano – Nu-Vista PRE koristi uravnoteženi konfiguracijski krug i uravnoteženi precizno usklađeni stupnjevani prigušivač za kontrolu glasnoće. To znači da će čak i pri niskim razinama glasnoće, kao i pri višim, stereo slika biti precizna i točna. Za pogonsku snagu koristi se par mini pojačala snage (ekvivalentno 50 W) za izlazne stupnjeve. Rad  u klasi A za potrebe pretpojačala daje najbolju  sposobnost isporuke signala ,  veliki dinamički raspon, kao i inherentno smanjeni  šum  i izobličenje. Kapacitet napajanja je izdašan.

Nu-Vista PRE napajanje

 

Nu-Vista PRE posjeduje  vlastito vanjsko napajanje . Za postizanje više razine performansi , AC napajanje je stavljeno u zasebno kućište.  U tom kućištu je iskorišten dodatni prostor  za postavljanje ugrađene mreže i izlazne  filtracije. Ovo smanjuje  potrošnju i rezultira gotovo nikakvim smetnjama koje se prenose strujom u osjetljivi audio krug. Napajanje ima LED diode za uključenje/pripravnost i njime se upravlja s prednje ploče glavne jedinice. Ako je potrebna potpuna mrežna izolacija, napajanje također ima stražnji mehanički preklopni prekidač za potpuno isključivanje. Uključen je i Nu-Vista daljinski upravljač koji je solidna rekonstrukcija uobičajenih daljinskih upravljača u stilu “Nu-Vista”. Strojno izrađen od čvrstog materijala, ima isti osjećaj kao prednja ploča jedinice, ima snažan snop i radi na lako zamjenjive AAA baterije.

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

SAD je usvojio zakon za zaštitu glazbenika od umjetne inteligencije

Tennessee je postao prva američka država koja je donijela zakon koji štiti glazbenike od umjetne inteligencije. Skraćeni naziv …

Odgovori