28 svibnja, 2022 12:37 pm

McIntosh RS200 bežični višenamjenski sustav

Darko Brlečić

Ljubitelj ste dobre glazbe, želite sve na jednom mjestu bez velikog zauzimanja prostora, a k tome da vizualni izgled bude pun pogodak, onda je Mcintosh RS200 za vas.

Mcintosh RS200 bežični zvučnički sustav je sljedeća generacija kućnog audio- zvučnika. Dizajniran za moderan stil života s prijenosom, dolazi s gotovo svime što vam je nužno za glazbeni užitak, po mogućnosti s prijenosom glazbe preko raznim pametnih mobilnih uređaja, moderne digitalne pohrane, te se  može spojiti na televizor.

Po specifikacijama, Mcintosh RS200 bi trebao biti uređaj za laku prodaju na širem tržištu. Kada se malo bolje promotre njegove mogućnosti, on djeluje kao izravni konkurent Britanskom Naimu i Ruarku, te Francuskom Devialetu. RS200 je koncipiran kao sve-u jednom glazbeni sustav. Unutar elegantnog kućišta se nalazi stereo set zvučnika iz vlastite proizvodnje, efikasno pojačalo od nemalih  650 watta, multifunkcionalno digitalno sklopovlje, DLNA streaming sustav.

RS200 ima AAC i aptX HS podršku za Bluetooth, uz aptX Low Latency, što poboljšava brzinu prijenosa zvuka kako bi se zvuk sinkronizirao s videom kada se reproducira, s YouTube video kanala..

Podrška za DLNA korisnicima omogućuje usmjeravanje umreženih datoteka s NAS pogona, dok DTS Play-Fi platforma ima ugrađena sučelja za Amazon Prime Music, Pandora, Qobuz, SiriusXM, Spotify i Tidal.

AirPlay 2 je također prisutan, a HDMI (s ARC) i optičkim ulazima služe korisnicima koji žele koristiti RS200 Wireless kao soundbar.

Amazon Works S certifikat omogućuje vlasnicima Alexa da kontroliraju reprodukcija glazbe na RS200 preko Alexa uređaja. Povezivost je kod ovog uređaja na visokoj razini. Tako tu se nalaze dva digitalna ulazna priključka, AUX ulazni priključak i jedan RCA izlazni priključak za povezivanje s aktivnim subwooferom. Mcintosh Play-Fi poveznica je kompatibilna s bežičnim zvučnicima RS100, koji se mogu nadodati na sustav pa time čine okosnicu surround kanalnog sustava. Možda jedna od najbitnijih stavaka je EQ sustav s uključene tri pozicije za prilagodbu zvuka prema prostoriji i korisničkim postavkama. Završna izvedba ovog sustava je napravljena u tradicionalnoj Macintosh maniri sa staklenom prednjom plohom i plavičastim analognim VU-metrima.

Po neslužbenim najavama, RS200 bi se na tržištu trebao pojaviti u mjesecu travnju.

Info: www.mcintoshlabs.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

SVS proširuje svoj kabelski program s XLR i Optički kabelom

Piše: Darko Brlečić Balansirani XLR kabeli su kabeli koji se koriste u profesionalnoj i studijskoj …