23 lipnja, 2024 6:11 am

MasterCard® korisnicima kartica u Ujedinjenom Kraljevstvu donosi Android Pay

MasterCard_AndroidPay_logo

MasterCard Digital Enablement Service (MDES) za sigurno plaćanje preko Android mobilnih uređaja

Milijuni korisnika MasterCard kartica i uređaja s operacijskim sustavom Android u Ujedinjenom Kraljevstvu će uskoro moći koristiti dodatan siguran način plaćanja i kupnje – Google je objavio da na to tržište uvodi Android Pay. HSBC, Lloyds, MBNA i M&S Bank će biti prve banke koje će podržavati Android Pay u Ujedinjenom Kraljevstvu, nakon uspješnog lansiranja platforme u SAD-u u rujnu 2015.

MasterCard_Android Pay_2Android Pay omogućava korisnicima kreditnih, debitnih, prepaid i poslovnih kartica MasterCard korištenje Android pametnih telefona koji podržavaju ovu platformu za svakodnevnu kupnju u trgovinama i u okviru Android aplikacija (tzv. in-app payment).

Za jednostavno i sigurno plaćanje uz Android Pay, vlasnik MasterCard kartice treba preuzeti aplikaciju i otvoriti račun. Za plaćanje treba samo otključati uređaj te ga približiti terminalu za plaćanje na bilo kojem prodajnom mjestu koje prihvaća beskontaktno plaćanje MasterCard karticama. MasterCard je stvorio temelj za sigurne digitalne transakcije pa potrošači mogu koristiti svoje kartice kad, gdje i kako žele.

Uz Simplify Commerce i MasterCard Payment Gateway developerima je jednostavno Android Pay osposobiti za plaćanje u okviru aplikacija na stranicama trgovaca. U SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu Google je ušao u partnerstvo s ovim MasterCard platformama kako bi olakšao trgovcima svih veličina siguran prihvat plaćanja preko aplikacije na Android mobilnim uređajima.

„Snaga naše tehnologije je u tome što potrošači istovremeno uživaju u sigurnosti i jednostavnosti. Korisnici MasterCard kartica mogu se osjećati sigurno dok koriste svoje MasterCard digitalne kartice za svakodnevnu kupnju“, rekao je Mark Barnett, predsjednik kompanije MasterCard za Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku.

Izdavatelji MasterCard kartica koji sudjeluju u programu kompanije MasterCard Digital Enablement Express mogu se jednostavno i brzo uključiti u Android Pay, kako Google uvodi svoju uslugu na nova tržišta.

„Uzbuđeni smo što uz Android Pay donosimo jednostavnost i sigurnost mobilnog plaćanja korisnicima MasterCard kartica. Uskoro će potrošači koristiti svoje uređaje s operacijskim sustavom Android za plaćanje na stotinama tisuća terminala za beskontaktno plaćanje u Ujedinjenom Kraljevstvu“, rekao je Pali Bhat, stariji direktor u odjelu Product Management kompanije Google.

MasterCard beskontaktno plaćanje je moguće u 74 države, uključujući i Hrvatsku, kod ukupno više od 4 milijuna trgovaca diljem svijeta. Za provjeru lokacija na kojima je dostupno, preuzmite aplikaciju MasterCard Nearby ili posjetite www.mastercard.com/contactless

Pripremila: Marina Barić

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …