4 ožujka, 2024 12:01 am

Marantz CINEMA 30 13.4-kanalni AV receiver službeno je predstavljen.

S ovim vodećim modelom, proizvođač želi proslaviti vrhunac proslavljenog koncepta AVR dizajna i kombinira ga s dobro poznatim dizajnerskim jezikom i brojnim drugim aspektima.

Piše: Darko Brlečić

Izgled je ponovno upečatljiv, a karakterizira ga sada već legendarni Marantz prozor na prozoru. Sama šasija je, prema riječima proizvođača, presvučena bakrom. Bočno osvjetljenje na prednjoj ploči može se uključiti ili isključiti po želji, a rjeđe korištene kontrole su vješto skrivene iza prednjeg poklopca.

Aluminijski daljinski upravljač promišljeno je dizajniran, s pozadinskim osvjetljenjem za rad bez napora u zamračenim prostorijama. U središtu CINEMA 30 je uravnoteženo, monolitno 11-kanalno pojačalo – najnapredniji izgled u AVR kategoriji. Kanal pojačala montiran je na zasebnu ploču nasuprot napajanja, koja je namijenjena pružanju čiste, trenutne snage s niskim izobličenjem. Jedanaest integriranih kanala pojačala osigurava dovoljno kapaciteta za različite konfiguracije zvučnika i impresivan zvuk. 13.4-kanalna obrada s opcijskim načinom pretpojačala omogućuje povezivanje vanjskog pojačala snage, tako da pojačalo također može zadovoljiti zahtjeve posebno velikih okruženja kućnog kina.

Aspekte pojačanja snage, napajanja i putanje signala pažljivo su optimizirali Marantzovi majstori zvuka u Shirakawi, Japan. Svi signali prolaze kroz pretpojačalo koristeći Marantz HDAM-SA2 tehnologiju, poznatu po karakterističnom toplom i muzikalnom zvuku.

Digitalnu izvedbu pokreću moćni SHARC dual-DSP čipset tvrtke Analog Devices i najsuvremeniji ESS SABER 32-bitni D/A pretvarači s namjenskim potiskivanjem podrhtavanja. To rezultira snažnom digitalnom platformom koja precizno dekodira svaki dolazni audio signal – od Hi-Res stereo do najnovijih imerzivnih audio formata kao što su Dolby Atmos, IMAX Enhanced, DTS:X Pro i Auro-3D. Audyssey MultEQ-XT32 kao optimizacija prostora također je uključen. Ovo automatski kalibrira faktore kao što su veličina i udaljenost zvučnika kao i podešavanje razine pomoću uključenog mikrofona. Opcijski je moguća plaćena nadogradnja na Dirac Live, koja omogućuje potpuno optimiziranu integraciju basa za do četiri neovisna subwoofera.

CINEMA 30 je visoko skalabilan i može se koristiti za različite konfiguracije sustava. Sedam HDMI ulaza koji podržavaju 8K video i novi HD Setup Wizard na zaslonu omogućuju besprijekorno postavljanje i prilagodbu. Brojni analogni i digitalni ulazi kao i niz značajki prilagođene instalacije čine CINEMA 30 prilagodljivim za bilo koju primjenu – od malih medijskih soba do velikih kućnih kina. Naravno, ponovno je uključena i HEOS multiroom platforma. To omogućuje integraciju različitih usluga strujanja bez napora. U kombinaciji sa Spotify Connect, AirPlay 2 i Bluetoothom, pojačalo nudi pristup širokom rasponu mobilnih uređaja i scenarija primjene.

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Televizori s visokom razinom svjetline

Televizori s visokom razinom svjetline kao tehnološki iskorak bez nužne potrebe Zadnjih nekoliko godina smo …