19 svibnja, 2024 2:18 pm

LG razvija tipkovnicu uobičajene veličine koja stane u džep

 LG Rolly Keyboard 4

LG želi povećati udio na rastućem tržištu dodataka za mobilne uređaje

 Kako bi povećao udio na brzorastućem tržištu dodataka za mobilne uređaje, LG Electronics (LG) će na sajmu IFA 2015 u Berlinu predstaviti prvu u industriji čvrstu bežičnu prijenosnu tipkovnicu koja se može smotati. Za razliku od drugih prijenosnih tipkovnica na tržištu, LG-eva tipkovnica Rolly (model KBB-700) sklapa se duž četiri reda kako bi se pretvorila u lako prenosiv „štapić“koji stane u svaki džep ili torbu.

LG Rolly KeyboardTipkovnica Rolly dolazi s tipkama s jasnim kontrastom i stalkom na izvlačenje za mobilni uređaj. Tipkanje je iznimno praktično, a udaljenost između središnjih dijelova dviju susjednih tipki (tzv. key pitch) je 17 mm što je gotovo jednako 18 mm karakterističnih za većinu tipkovnica za osobna računala. Tipkovnica otporna na udarce je izrađena od dugotrajne polikarbonatne te crne ABS plastike, a tipkanje pruža taktilnu povratnu informaciju koju fleksibilne silikonske tipkovnice ne mogu ponuditi. Dvije čvrste ručice na izvlačenje drže pametni telefon ili tablet dijagonale do 10 inča u uspravnom položaju. Razmotavanjem tipkovnice Rolly pokreće se funkcija automatskog uparivanja pa je jednostavno povezati dva različita uređaja istovremeno putem Bluetootha 3.0, a prebacivanje među tim uređajima vrši se jednostavnim pritiskom tipke. Jedna AAA baterija dovoljna je za do tri mjeseca prosječne uporabe.

Širimo našu ponudu dodataka za mobilne uređaje pa je tipkovnica LG Rolly jedan od brojnih takvih premium uređaja koje ćemo predstaviti u nadolazećim mjesecima“, rekao je Seo Young-jae, potpredsjednik za inovativne osobne uređaje u kompaniji LG Electronics Mobile Communications. „Cilj je bio kreirati proizvod koji daje dodatnu vrijednost LG-evim pametnim telefonima i tabletima te istovremeno donosi jedinstveni, dosad neistraženi dizajn.

LG Rolly Keyboard 1Tipkovnica Rolly će biti dostupna od rujna u SAD-u, a nakon toga u četvrtom kvartalu slijede i ključna tržišta u Europi, Srednjoj Americi i Aziji. Cijena i detalji o dostupnosti će biti najavljeni pri lokalnom predstavljanju. Posjetitelji sajma IFA mogu tipkovnicu Rolly vidjeti na LG-evom štandu u paviljonu 18 u Messe Berlin od 4. do 9. rujna.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

HAKOM-ova konferencija ˝Dan novih tehnologija˝

Andrija Jovićević  Svemirske tehnologije će u narednom desetljeću imati izuzetno snažan utjecaj na rast globalnog …