22 lipnja, 2024 4:57 am

LG Nexus 5X s prvim (neslužbenim) podatcima

Autor: Nino Krstačič

N2

Naše pisanje o dolasku dva Nexus modela u posljednjih nekoliko dana učestalo ste mogli primijetiti na stranicama koje upravo čitate. Prvo smo izašli k vama s viješću kako će 29. rujna Google organizirati događanje na kojem će biti predstavljena dva nove Nexus pametna telefona, (jedan pod taborom LG-a dok drugi iz okrilja Huawei-a).

Nakon toga navodili smo značajke odnosno mogućnosti koje će Nexus modeli i posjedovati, dok danas imamo prilike po prvi puta kazati što će to LG Nexus 5X (kako će mu ime glasiti) uistinu posjedovati u svojoj unutrašnjosti, kao i vanjštini. LG Nexus 5X dolaziti će s 5.2“ (Full-HD) zaslonom. Qualcomm Snapdragon MSM8992 (1.8GHz) biti će njegov chipset, odnosno ova informacija nije ništa drugo doli šestero-jezgreni Snapdragon 808. Radna memorija protezati će se na 2GB, dok bi ona interna dolazila pri kapacitetu od 16GB, nadamo se i s mogućnošću postavljanja micrSD kartice što za sada nije i potvrđeno.

Iako u pogledu softverskih značajki nemamo previše raspoloživih informacija, sve je izglednije kako bi upravo nadolazeći LG Nexus 5X dolazio s Androidom 6.0 Marshmallow. Sam dizajn odnosno pripadajuće kućište ne bi se mnogo trebalo razlikovati od prethodnih Nexus modela. Dok bi po pitanju fotografije i video-zapisa odnosno kamera, Nexus 5X donosio velike no i važne promijene. Tako bi ona primarna (stražnja) kamera dolazila pri 12.3MP, dok bi sekundarna (prednja) kamera raspolagala s isto tako sada već ustaljenih 5MP.

Što se tiče autonomije LG Nexus 5X pametnog telefona za nju bi brigu vodila Li-Ion baterija kapaciteta 2700mAh. Prisjetimo se kako je predstavljanje odnosno događanje u organizaciji Google-a zakazano za 29.rujna, no do tada ćemo zasigurno imati prilike pisati o još ponekoj novini odnosno značajki nadolazećih Google Nexus modela, koje svi tako željno očekujemo.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Kenwood KR-W8000SCD

Kenwood, proizvođač poznat po pristupačnom HiFi-ju, na tržište donosi svoj novi all-in-one receiver KR-W8000SCD .Iskusniji …