22 lipnja, 2024 6:05 am

LG-evi monitori UltraFine 5K/4K Display dizajnirani za korisnika Maca

lg-ultrafine-5k-4k-monitors

Dijagonale od 27 ili 21,5 inča u integraciji s MacBookom ili novim MacBookom Pro

LG Electronics (LG) je predstavio dva nova monitora posebno dizajnirana za jednostavnu integraciju s najnovijim modelima računala MacBook i MacBook Pro. Novi LG-ev model UltaFineTM sa zaslonom od 27 inča i 5K razlučivošću ili onaj veličine 21,5 inča s 4K prikazom idealni su za „proširenje“ radnog prostora kod kuće ili u uredu te su savršen dodatak za korisnike MacBookova i MackBookova Pro koji žele prostranost i visokokvalitetnu razlučivost.

lg-ultrafine-5k-monitor27-inčni monitor UltraFine 5K s Thunderboltom 3
Dizajniran i optimiziran za novi MacBook Pro s Thunderboltom 3 te operacijskim sustavom macOS 10.12 ili kasnijim, 27-inčni monitor UltraFine 5K Display namijenjen je kreativcima, posebice profesionalcima koji se bave videom i fotografijom. Osim očaravajuće razlučivosti od 5120×2880 i 218 piksela po inču (ppi), njegova sposobnost reprodukcije boja pokriva 99% P3 prostora boja. Štoviše, napredna IPS tehnologija ovog monitora smanjuje promjenu ili gubitak boje prilikom mijenjanja kuta gledanja pa se sadržaj na zaslonu uvijek prikazuje na ispravan način.

Kao prvi na svijetu s 5K prikazom i Thunderboltom 3, LG-ev monitor UltraFine 5K Display može primiti i prenijeti 5K video, audio i podatke s novog MacBooka Pro te ga istovremeno puniti putem jednog Thundrbolt 3 kabela. Također, ima i tri USB Type-C priključka za dodatnu povezivost i napajanje kompatibilnih uređaja. Besprijekorna integracija sa sustavom macOS omogućava kontrolu osvjetljenja i glasnoće kao kod ugrađenog zaslona i to bez fizičkih tipki. Prednja kamera i mikrofon rade s FaceTimeom, dok su integirani hi-fi zvučnici dodatno poboljšani značajkom LG Rich Bass za potpuno multimedijsko iskustvo korisnika. Udobnosti pridonosi i stalak kojem se mogu podešavati nagib i visina.

21,5-inčni monitor UltraFine 4K
Gustoća od 219 ppi daje zaslonu ovog monitora mogućnost prikaza oštre i kvalitetne slike razlučivosti 4K (4096 x 2304) što UltraFine 4K Display čini odličnim izborom za vlasnike MacBooka, a dolazi i s podrškom za MacBook Pro. Ovaj 21,5-inčni model pokriva 99% P3 spektra, donosi jarke razine svjetline, a IPS panel mu osigurava ravnomjerniji prikaz boja. Tu su i povezivost preko tri USB Type-C priključka za prijenos videa, podataka i napajanje preko jednog kabela, kvalitetni Rich Bass zvučnik i prilagodljivi stalak za ergonomski učinak.

LG-ev 21,5-inčni monitor UltraFine 4K Display bit će dostupan od studenog, a 27-inčni 5K model  početkom prosinca, najprije na tržištu Sjedinjenih Američkih Država. Posjetite www.apple.com za više informacija o monitorima LG UltraFine display te detaljima o tome kako prednaručiti 21,5-inčni 4K monitor.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …