13 lipnja, 2024 10:20 pm

LG-eve bežične slušalice TONE Free donose poboljšanu kvalitetu zvuka

Marina Barić

 Linija bežičnih slušalica TONE Free™ iz LG Electronicsa  za 2022. 

Ovogodišnji flagship model T90 donosi impresivan zvuk uslijed nekoliko nadogradnji, uključujući novu unutarnju strukturu s većim drajverima koji pomažu u stvaranju dubljeg i kvalitetnijeg basa. Korištenje grafena, materijala koji smanjuje vibracije i istovremeno poboljšava kvalitetu zvuka, omogućava nevjerojatno dinamičan, ali uravnotežen i oštar zvuk. LG-eve slušalice T90 integriraju napredne performanse posebne tehnologije Meridian Headphone Spatial Processing (HSP), LG-evog dugogodišnjeg partnera u pružanju vrhunskog zvuka Meridian Audia. S unutarnjom HSP tehnologijom, slušalice predstavljaju prirodniji doživljaj zvuka, stvarajući osjećaj kao da slušate glazbu koja se reproducira kroz pravi stereo zvučni sustav. Uz to, Meridianova tehnologija Perfect Balance omogućava postizanje dosljedne tonske ravnoteže pri bilo kojoj razini glasnoće.

Nadalje, T90 TONE Free Dolby Atmos prve su bežične slušalice na svijetu koje podržavaju Dolby Head Tracking™ na svim sadržajima i uređajima. Dolby Head Tracking rekalibrira zvuk u skladu s pomicanjem glave stvarajući pritom prirodniji doživljaj zvuka zahvaljujući kojem korisnici imaju osjećaj kao da su u središtu scene i doživljavaju potpuno novu razinu uranjajućeg audio iskustva bilo da slušaju glazbu, gledaju filmove, streamaju omiljene serije ili igraju videoigre. Dolby Head Tracking zajedno s Dolby Atmos sadržajem dodatno podiže iskustvo slušanja, pružajući nevjerojatne detalje, dubinu i jasnoću. T90 prve su bežične slušalice koje imaju audio virtualizator, napredno rješenje za proširenje prostorne dimenzionalnosti koje je Dolby dizajnirao posebno za slušalice.

Uz to, T90 dolaze sa Snapdragon Sound™ Technology Suite1, što znači da korisnici mogu doživjeti razinu kvalitete zvuka koja je prije bila dostupna samo na žičanim slušalicama. Uz 24-bitni/96kHz zvuk visoke razlučivosti, LG-eve slušalice s tehnologijom Snapdragon Sound pružaju robusnu povezanost, kristalno čistu kvalitetu glasa i nisku latenciju, što ih čini savršenima i za glasovne pozive i igranje.

Povrh toga, vrhunske bežične slušalice nude poboljšanu opciju aktivnog poništavanja buke (ANC) s Double Step ANC algoritmom i ANC optimizacijom u stvarnom vremenu. Double Step ANC koristi novi filter s višom stopom sampliranja za učinkovitije poništavanje vanjske buke i napredni algoritam za otkrivanje i uklanjanje neugodnih i ometajućih zvukova. ANC optimizacija u stvarnom vremenu automatski prilagođava izvedbu ANC-a analizirajući stvarni položaj slušalica u uhu putem unutarnjih mikrofona.

TONE Free pruža nevjerojatnu udobnost i pojačane performanse za poboljšan zvuk i optimizirano uklanjanje buke. Razvijen u suradnji s vodećim znanstveno-tehnološkim sveučilištem u Južnoj Koreji, POSTECH Ergonomic Design Technology Labom, komforan dizajn slušalica odlikuje ergonomska preciznost i optimiziran oblik koji daje bolji osjećaj u uhu. Novi modeli manji su i lakši od prethodnika, što znači da korisnici mogu koristiti TONE Free dulje vrijeme uz manje smetnji. Značajka Performance Fit osigurava pravo pozicioniranje u ušima pružajući vrhunsko iskustvo zvuka.

Novi LG-evi modeli TONE Free također se isporučuju s UVnano kućištem za punjenje, koje koristi ultraljubičasto svjetlo kako bi slušalice bile higijenski čiste. Novost je u seriji 2022 šira pokrivenost UVnano tehnologije kojom se, steriliziraju svi dijelovi čepića. Uz to, T90 dolazi s medicinski sterilnim hipoalergenskim čepićima kako bi se smanjio rizik od iritacije kože u ušnom kanalu. Izvanredna udobnost još je jedna ključna prednost LG-evih slušalica TONE Free, koje sada imaju poboljšanu povezanost i širu kompatibilnost. Plug & Wireless, značajka koja omogućava da kućište za punjenje služi i kao Bluetooth odašiljač, poboljšana je korisnom, novom funkcijom glasovnog chata2 koja je idealna za konferencijske pozive i za razgovore tijekom igranja. Uz priloženi USB-C i AUX kabel korisnici mogu priključiti kućište na radio, traku za trčanje, sustav za zabavu tijekom leta u zrakoplovu i sl. kako bi uživali u bežičnoj slobodi i prvoklasnoj kvaliteti zvuka.

Zahvaljujući funkciji za preuzimanje poziva, premium model T90 čak pruža poboljšano iskustvo razgovora. Funkcija za pozive detektira i smanjuje okolne zvukove dok korisnik govori pa ga sugovornik bolje čuje. Novi modeli TONE Free nude do devet sati korištenja s jednim punjenjem, dok samo kućište može pružiti dodatnih 20 pa se slušalice mogu koristiti čak do 29 sati.3 A s novom značajkom brzog punjenja, mogu se u potpunosti napuniti nakon približno jednog sata u UVnano kućištu za punjenje.

U 2022. bit će predstavljene i LG-eve nove TONE Free fit linije (modeli TF7 i TF8), dizajnirane za aktivan životni stil, pružajući udobnost i praktičnost za aktivnosti od trčanja i brdskog biciklizma do energičnih treninga u teretani. Oba modela uključuju tehnologiju SwivelGrip, koja smješta slušalice čvrsto i udobno u uhu čak i tijekom najintenzivnijih treninga, dok lagani dizajn potiče bolju cirkulaciju zraka.

Modeli TONE Free fit pružaju čvrstu ANC izvedbu, jasan prostorni zvuk s tehnologijom Meridian HSP te dodatnu razinu higijene s poboljšanim medicinskim hipoalergenskim čepićima i UVnano kućištem za punjenje. TF7 i TF8 ocijenjene su razinom IP67 te su otporne na kišu, prskanje, znoj i prašinu.4

Modelima TONE Free fit baterija traje 10 sati (do ukupno 30 sati s kućištem za punjenje). Za ugodnije vježbanje u teretani TF8 mogu se povezati sa starijim zaslonima na traci za trčanje bez Bluetootha s pomoću LG-evog inovativnog rješenja Plug & Wireless.

LG-eve bežične slušalice TONE Free 2022 bit će predstavljene krajem kolovoza na glavnim tržištima diljem svijeta.

KLJUČNE SPECIFIKACIJE
T90 T60
Kvaliteta zvuka Upotreba grafena DA DA
Veličina pogonske jedinice Dynamic 11Φ Dynamic 11Φ
Tehnologija Meridian Sound DA DA
Dolby Head Tracking DA
Sustav mikrofona 3 mikrofona + VPU 3 mikrofona
ANC ANC optimizacija u stvarnom vremenu DA NE
Double-step ANC Algorithm DA DA
Zdravlje UVnano DA DA
Medicinski sterilni silikonski čepići DA DA
Trajanje baterije Slušalice / kućište za punjenje Do 9 sati / 20 sati (ANC isključen) Do 9 sati / 20 sati (ANC isključen)
Udobnost Plug & Wireless DA
Mod šaptanja DA DA
Punjenje Brzo punjenje DA DA
Bežično punjenje DA
Aktivnost IPX ocjena IPX4 IPX4

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

OLED posteje još brži, još bolji

Andrija Jovićević Novi televizori dolaze s 165Hz, Wi-Fi 7 i bržom AI MediaTek je službeno …