4 ožujka, 2024 12:25 am

LG Electronics ove godine očekuje manju isporuku OLED TV-a

LG Electronics priopćio je kako očekuje isporuku manje OLED televizora ove godine u usporedbi s prošlom godinom zbog neadekvatne ponude OLED panela na tržištu zbog usporavanja gospodarstva .

Piše: Darko Brlečić

Južnokorejski proizvođač elektronike rekao je u petak da su televizori osjetljiva stavka kod prihoda potrošača i da je nedavno gospodarsko usporavanje uzrokovalo pad potražnje za jeftinim i premium televizorima. Većina  OLED televizora bili su vrhunski proizvodi, napomenuli su iz  LG-a, te da se pad prodaje ove godine mogao izbjeći. Geopolitičko pitanje u Europi, jednom od njegovih glavnih kupaca OLED televizora, također je izazvalo neizvjesnost tijekom trećeg kvartala, posljednjeg fiskalnog kvartala LG-a koji traje od srpnja do rujna. Međutim, tvrtka očekuje rast potražnje za OLED televizorima od srednjih 10% u 2024., na temelju podataka tvrtki za istraživanje tržišta. Podružnica LG Electronics LG Display također je dva dana ranije rekla da očekuje isporuku manje velikih OLED TV panela ove godine od 5 milijuna jedinica u usporedbi sa 6,8 milijuna jedinica 2022. godine.

U međuvremenu, LG Electronics je rekao da planira kombinirati svoj uređaj s platformama i uslugama kako bi dodao vrijednost svojim televizorima u budućnosti.

Južnokorejski proizvođač elektronike zabilježio je 20 trilijuna wona prihoda i 996,7 milijardi wona operativne dobiti tijekom trećeg tromjesečja, što je pad od 2,2%, odnosno skok od 33,5% u odnosu na prošlu godinu.

Sve je to  bilo zahvaljujući dobiti od poslovanja s kućanskim uređajima koja su  se udvostručila u odnosu na prethodnu godinu i velikom doprinosu od oko 130 milijardi wona u dobiti od poslovanja s rješenjima za vozila.

https://www.lg.com/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

PhaseTech VLS100-LCR Soundbar promjenjive duljine

Predstavljamo PhaseTech VLS100-LCR, soundbar promjenjive duljine – audio čudo dizajnirano da vaše iskustvo kućne zabave …