17 lipnja, 2024 4:10 pm

LG DOBITNIK NAGRADE EISA 2021

LG OLED dobio priznanje za desetljeće TV inovacija na dodjeli nagrada EISA 2021

Piše: Darko Brlečić

LG Electronics (LG) ponovno je osvojio brojna priznanja na dodjeli nagrada EISA za sezonu 2021./2022. i to za svojih pet inovacija u kategoriji kućne zabave. Dodjelu nagrada EISA Awards svake godine organizira udruženje Expert Imaging and Sound Association, najveća svjetska urednička organizacija za potrošačku elektroniku, a dodijelila je nagrade sljedećim LG-evim proizvodima za njihove izvanredne performanse i vrhunski dizajn: LG OLED televizori (modeli OLED65G1, OLED48C1), LG QNED Mini LED televizor (model 75QNED99), LG Eclair Soundbar (model QP5) i slušalice LG TONE Free True Wireless Stereo (model FP8).

LG-ev 65-inčni G1 OLED TV, proglašen je najboljim EISA Premium OLED TV-om za 2021.-2022., te je tako LG dobio desetu godinu zaredom priznanje za svoj OLED TV. LG 65G1 postavlja nove standarde kvalitete slike i iskustva gledanja sa svojim iznimno svijetlim OLED evo panelom i moćnim procesorom α (Alpha) 9 Gen 4 AI. LG-ev televizor može se pohvaliti podrškom za Dolby Vision IQ i Dolby Atmos, HDMI povezivošću i širokim rasponom pametnih značajki. (https://www.sat-multimedia.com/unaprijedeni-standard-test/)

LG-ev 48-inčni C1 OLED TV dobio je EISA-inu prvu ikad nagradu za BEST GAMING TV. Uz LG-ev vlastiti OLED panel i tehnologiju za obradu video zapisa s podrškom za Dolby Vision HDR na sva četiri HDMI ulaza, svestrani 48-inčni 4K 120H zaslon je idealan za dnevne boravke i prostorije za gaming. Osim toga, LG-eve značajke Game Optimizer i Game Dashboard isporučuju unaprijed određene postavke za žanr i prilagodljive postavke prikaza, kao i promjenjivu brzinu osvježavanja (VRR) i automatski način niske latencije (ALLM) za vizuale bez trganja i responzivnu kontrolu.

Ovogodišnje EISA 8K TV priznanje pripalo je LG QNED Mini LED televizoru koji pruža više detalja i preciznije boje svojom kombinacijom tehnologije Quantum Dot NanoCell u boji i mini LED pozadinskim osvjetljenjem, u usporedbi s uobičajenim LCD televizorima. LG-ev Quantum Dot NanoCell panel nudi poboljšanu svjetlinu, dublju crnu i sjajne nijanse, a napredno pozadinsko osvjetljenje s jedinstvenim zonama zatamnjenja pruža precizno osvjetljenje za iznimno visok omjer kontrasta.

LG Eclair je odnio pobjedu u kategoriji EISA SOUNDBAR INNOVATION. LG-ev najkompaktniji soundbar do sada, prepoznatljivi LG Eclair posebno je prikladan za manje prostore, a njegov elegantni i zaobljeni dizajn i kućište od tkanine uklapa se u svaki ambijent. Ovaj mali, ali snažni proizvod ima bežični subwoofer s dvostrukim 5.25-inčnim upravljačkim programima i konfiguraciju koja minimizira vibracije, kako bi korisnici mogli uživati u zvučnim performansama s dubokim, bogatim basom.

Slušalice LG TONE Free osvojile su prvu nagradu za LG u kategoriji EISA IN-EAR HEADPHONES, zbog izvanrednog zvuka s naprednim značajkama kojih nema ni u jednom drugom TWS proizvodu. Zahvaljujući novoj LG-evoj tehnologiji 3D Sound Stage, LG FP8 stvara autentičan osjećaj prostora, potpomognut većim upravljačkim programima i membranama za basove bez izobličenja zvuka. LG-evo UVnano kućište s UV-C LED uklanja mikrobe i bakterije iz nastavaka za uši tijekom punjenja (žično ili bežično). Trajanje baterije od 10 sati između punjenja, brzo punjenje i ocjena vodootpornosti IPX4 doprinose izvrsnoj praktičnosti korištenja, dok LG-ev ergonomski dizajn Arc Desig savršeno pristaje aktivnom načinu života.

https://www.lg.com/hr

 

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Televizija sa Stražnjom Projekcijom: Pogled u Prošlost

Televizija sa stražnjom projekcijom (RPTV) bila je revolucionarna tehnologija koja je omogućila prikaz na velikom …