13 lipnja, 2024 10:33 pm

Lakši i tanji Dell Precision M3800

Precision M3800 Mobile Workstation

Lakši i tanji Dell Precision M3800 rješava najzahtjevnija radna opterećenja

  • Mobilna radna stanica Dell Precision M3800 dostupna je s 4K Ultra HD touch zaslonom i tehnologijom Thunderbolt™ 2
  • Studija tvrtke Principled Technologies pokazala je da Dell Precision M3800 bolje izvršava zadatke u Adobe Premiere Pro Creative Cloudu od konkurentskog Apple MacBook Pro računala
  • Dell širi liniju rješenja za developere uvođenjem posebne edicije Dell Precision M3800 temeljene na platformi Ubuntu

Precision M3800 Image 01Dell Precision M3800, najtanja i najlakša prava 15-inčna mobilna radna stanica na svijetu, od sada je dostupna s opcijom zaslona 4K Ultra HD rezolucije (3840×2160) i IGZO2 tehnologijom na 15,6-inčnom UltraSharp™ touch zaslonu izrađenom od Corning Gorilla NBT stakla. S više od 8 milijuna piksela, 4K Ultra HD zaslon je panel s najvišom rezolucijom dostupnom na 15-inčnoj radnoj stanici, omogućavajući korisnicima uživanje u 59 posto višoj rezoluciji od one na Retina zaslonu na 15-inčnom Apple MacBook Pro računalu (3.4 milijuna piksela više). Zaslon na Dell Precision M3800 ima i multi-touch funkciju za 10 prstiju, čime korisnicima omogućava intuitivan način interakcije s radnom stanicom.

Dodavanjem Thunderbolt™ 2 porta na Precision M3800, Dell je korisnicima osigurao prednosti prijenosa podataka pri brzini do 20Gbps, što omogućava gledanje i montažu sirovog 4K videozapisa, istovremeno pohranjujući taj isti video. Intelova tehnologija Thunderbolt™ 2 daje najbržu prilagodljivu konekciju, simultano podržavajući zaslone visoke rezolucije i uređaja za pohranu podataka visokih performansi putem jednog kompaktnog porta.

“Snaga Dellovih radnih stanica u pozadini je radova nekih od najpoznatijih svjetskih animatora, redatelja i stručnjaka za vizualne efekte. Stroga razumijemo pritisak očekivanja da video sadržaji budu sve kreativniji te da za njihovu izradu treba što manje vremena,” izjavio je Andy Rhodes, globalni izvršni direktor za Dell radne stanice. “Dell Precision M3800 pruža idealan spoj forme i funkcije koji odgovaraju na rastuće zahtjeve korisnika, bilo da se radi o montaži videozapisa na lokaciji snimanja, predstavljanja CAD ideja klijentima, 3D modeliranju ili animaciji.

Man Seated at Table with Precision M3800 Workstation

S obzirom da film, animacija i dizajnerski projekti često zahtijevaju upravljanje velikim i podatkovno intenzivnim grafičkim datotekama, Dell je dodao nove opcije pohrane i povećao ukupno dostupnu internu pohranu na do 2 TB, što je dvostruko više od SSD kapaciteta pohrane na računalu Apple MacBook Pro. Novi Dell Precision M3800 zadržao je atraktivan dizajn, dok je početna težina smanjena na samo 1,88 kg. U kućištu debelom samo 18 mm nalazi se četverojezgreni procesor Intel Core i7 4. generacije, profesionalna grafika NVIDIA Quadro K1100M te do 16 GB memorije, što ovom sustavu daje dovoljno snage za rad najzahtjevnijih aplikacija i radnih opterećenja.

Precision M3800 Image 02Intelov Core i7 četverojezgreni mobilni procesor 4. generacije, tehnologija Intel Thunderbolt™ 2 i Intelovi SSD diskovi u radnim stanicama Dell Precision M3800 profesionalcima pružaju odličan omjer performansi i snage profesionalnog I/O uz tanak dizajn,” naglasio je Frank Soqui, generalni direktor Technical Compute Cloud and Client u Intelu.

Kako bi pokazali prednosti nove radne stanice Dell Precision M3800, Dell je naručio studiju od istraživačke tvrtke Principled Technologies kojom uspoređuje novi Precision M3800 i Apple MacBook Pro s Retina zaslonom u više zahtjevnih zadataka u Adobe Premiere Pro Creative Cloudu. Dell Precision M3800 pokazao se boljim od Apple MacBook Pro računala, izvršavajući zadatke poput transkodiranja video materijala za 26 posto manje vremena, renderiranja video sekvenci 30 posto brže od konkurentskog računala te ne dopušta značajniji gubitak kvalitete slike tijekom reprodukcije videozapisa. Također se manje zagrijavao prilikom intenzivnih opterećenja, a za razliku od MacBook Pro računala, Dell Precision M3800 ima ISV certifikat za rad s profesionalnim softverskim aplikacijama, garantirajući optimalne performanse i podršku.

Mobilna radna stanica Dell Precision M3800 dostupna je u Hrvatskoj.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …