18 travnja, 2024 3:01 pm

IBM Forum 2014: ICT pokretač ekonomskog rasta i razvoja

IBM Forum 2014: ICT pokretač ekonomskog rasta i razvoja

ibm forum 2014

 Okrugli stol: ICT pokretač ekonomskog rasta i razvoja

Prije samog službenog početka IBM Foruma 2014, sudjelovali smo na vrlo ekskluzivnom okruglom stolu. Okrugli stol je održan pod nazivom “ICT pokretač ekonomskog rasta i razvoja” u kojem su sudionici pokušali pokazati koliko je zaista informacijska i komunikacijska tehnologija važna za razvoj hrvatskog gospodarstva.

Sudionici okruglog stola su bili:

– Spomenka Rakušić, savjetnica premijera za ekonomiju

– Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore Hrvatska

– Vladimir Ham, zamjenik gradonačelnika grada Osijeka

– Staša Skenžić, pomoćnik ministra Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta

– Ratko Mutavdžić, član IO HUP-UIKD i voditelj redne skupine za razvoj ICT sektora

Za IBM:

– Damir Zec, poslovni direktor IBM Hrvatska

– Harry vanDorenmalen, predsjednik IBM-a za Europu

IBM forum 2014

Damir Zec, poslovni direktor IBM Hrvatska, spomenuo je kako je ICT industrija u stalnom rastu. Konkurencija je velika, a napredovati možemo samo zajedničkim snagama i uz pomoć i podršku hrvatske Vlade. ICT je vrlo važan kako u kompanijama tako i građanima u svakodnevnom životu. Treba pripremiti Hrvatsku za prihvaćanje novih tehnologija, što nije lako, ali je neophodno.

Nakon ovog okruglog stola nije teško zaključiti kako su svi sudionici, a i mi novinari, vrlo pozitivno raspoloženi jer praktički znamo kako i što napraviti kako bi zaista mogli napredovati u našem svakodnevnom razvoju. Na žalost, realnost je potpuno drugačija. U praksi se vrlo malo toga događa, odnosno imamo osjećaj kao da cijelo vrijeme netko “sabotira” razvoj Hrvatske. Zaključeno je kako je ICT vrlo bitan segment u razvoju.

Vjerojatno vam među prvima u Hrvatskoj možemo reći nešto što nas posebno veseli – informatika će zaista postati obavezan predmet u osnovnoj školi. Kada? Možda već iduće školske godine. Barem je tako najavio Staša Skenžić, pomoćnik ministra Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Kineski zakonodavac poziva na veće napore u tehnologiji sučelja mozak-računalo

Kineski nacionalni zakonodavac pozvao je na veći napredak u tehnologiji implantabilnog sučelja mozak-računalo (BCI), kako …

Odgovori